Llibres

L’enigma rus

Xavier Roig

Foto
Títol: L’enigma rus
Autor:
Editorial: La Campana
Col·lecció: Assaig
Pàgines: 216
ISBN: 978-8416863532
Compra aquest llibre

«Rússia és una endevinalla embolcallada en un misteri dins d’un enigma.» —Winston Churchill

Xavier Roig, l’autor de Ni Som ni Serem i de La Dictadura de la Incompetència, publica ara aquest nou llibre que neix després d’haver viscut dos anys a Rússia i descobrir que els russos no són com Europa els retrata. ¿Com pot ser que un país tan magnífic, amb gent tan hospitalària i tenaç, tingui tan mala premsa a Occident?

Fixeu-vos en aquestes xifres.
Morts combatent el nazisme durant la Segona Guerra Mundial:
USA – 300.000 UK – 400.000 URSS – 25.000.000

¿Ho havíeu sentit a dir gaires vegades? ¿Els n’hem donat les gràcies? Quan es va esfondrar l’URSS, Gorbatxov va estendre la mà a Occident, convençut que Europa ajudaria un país devastat després de setanta anys de totalitarisme. Encara n’espera una resposta. Xavier Roig està convençut –i ho sap argumentar amb una claredat diàfana– que és un error que Europa no miri d’atraure Rússia cap a la seva òrbita. És el que està desitjant bona part de la població russa, sí. ¿Però no és també el que ens convindria a nosaltres?

Amb la seva prosa fàcil i provocadora, Xavier Roig ens fa entendre una mica més l’ànima russa, sense prejudicis. Els catalans en sabem molt, de l’arrogància i la covardia de la política europea, però L’enigma rus ajudarà el lector a entendre que Europa no és sorda només amb els catalans.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.297.983 missatges
  • 221.170 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat