Llibres

Els aucells a les rondalles mallorquines i al cançoner

Miquel Rayó

Foto
Títol: Els aucells a les rondalles mallorquines i al cançoner
Autor:
Editorial: Edicions Documenta Balear
Col·lecció: Menjavents
Pàgines: 200
ISBN: 978-8417113223
Compra'l per 19€

Els aucells a les rondalles mallorquines i al cançoner és producte d’una doble afecció de l’autor: la cultura popular manifestada en la literatura oral (rondalles, gloses, refranys, creences, dites...) i l’ornitologia de camp, és a dir, l’observació dels aucells silvestres en el seu hàbitat.

En aquesta obra es presenta, d’una manera raonada i suggeridora, un recull extens de les citacions d’espècies d’aucells presents en les produccions culturals populars reunides sobretot en l’Aplec de rondaies mallorquines d’Antoni M. Alcover, el Cançoner popular de Mallorca del pare Ginard (i algun altre cançoner) i el molt recentment publicat Atles ornitonímic dels persistents investigadors Cosme Aguiló i Antoni Mestre. Però Els aucells a les rondalles mallorquines i al cançoner també respon a una tercera intenció, permanent en l’obra, ja llarga i diversa, de Miquel Rayó: la de difondre els noms i els trets principals i els valors dels aucells presents a Mallorca per fomentar-ne la protecció. 

Les poderoses il·lustracions d’Andrew Pinder contribueixen a reforçar aquesta declarada voluntat divulgadora i alhora conser­vacionista.

 

Biografia de l'autor

 

Miquel Rayó i Ferrer (Palma 1952) és pedagog i escriptor. Ha publicat diversos treballs sobre divulgació naturalista, conservació d’espais naturals i educació ambiental com Cabrera, l’illa sense nom, Les aus de s’Albufera, la nostàlgia del fang i Mallorca: la serra. A més, és autor de novel·les per a adults i de llibres de relats per a infants i joves. Membre del GOB des de la seva fundació, n’ha presidit la secció mallorquina.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.298.241 missatges
  • 221.180 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat