Llibres

Sebastià Salellas, advocat i activista

Sebastià Salellas

Foto
Títol: Sebastià Salellas, advocat i activista
Autor:
Editorial: Angle Editorial
Col·lecció: El fil d'Ariadna
Pàgines: 208
ISBN: 978-8417214494
Compra'l per 16,05€

Aquest recull d’articles de Sebastià Salellas reivindica la figura d’un advocat i activista que anava a l’arrel dels conflictes. Diu Lluc Salellas a la introducció: «He crescut a la falda d’un home peculiar en un món que tendeix a l’homogeneïtzació, a no acceptar la discrepància. Un home empordanès, tossut i murri, advocat i activista, cristià i socialista, que tenia per costum deixar la seva empremta per allà on passava. Rebutjava la indiferència i es bolcava en la feina, fos quina fos, per transformar l’entorn a partir d’un sol criteri: la justícia.»

El llibre repassa la història de Catalunya —política, econòmica, democràtica— i el paper de les esquerres entre el final del franquisme i els primers anys del segle xx. Salellas va tenir sempre idees pròpies, sovint heterodoxes i antiautoritàries, i en molts moments es va mostrar desencisat per la incapacitat dels partits polítics d’esquerres d’activar solucions reals davant la globalització i l’expansió del neoliberalisme. Una visió de la Transició i del règim del 78, escrita des d’un profund humanisme i uns valors revolucionaris inherents, que lluny de perdre la vigència es converteix en una guia per interpretar les claus de l’actual escenari polític i social.

Amb textos d'Anna Gabriel, Marina Garcés, Joaquim Nadal, César Rendueles, Benet Salellas, Mònica Tarradellas i Guillem Terribas.

 

Biografia de l'autor

 

Sebastià Salellas i Magret (Viladamat 1948 - Barcelona 2008). Advocat, activista i polític, la seva actuació professional i personal es va dirigir sempre a defensar els col·lectius desafavorits amb la voluntat de transformar el país des de tots els àmbits possibles per garantir la justícia social per a tothom. Va ser un gran defensor dels drets humans, dels moviments socials i de la lluita de base sempre des d’una perspectiva humanista i socialista. Va ser professor de dret penal a la Universitat de Girona i un jurista de reconegut prestigi durant els gairebé trenta anys de carrera.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.268.250 missatges
  • 220.053 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat