Llibres

L'observador de núvols

Marc Capdevila

Foto
Títol: L'observador de núvols
Autor:
Editorial: Angle Editorial
Col·lecció: Narratives
Pàgines: 320
ISBN: 978-8417214388
Compra'l per 16,4€

Així s'expressa l'adolescent Joan Carles Morel, Jeici: directe i capriciós, malcontent amb tot, intransigent amb tothom, malparlat si cal, individualista, insolent amb els adults, convençut del que diu i alhora totalment insegur... Tot i apassionar-se per alguns temes peculiars, a Jeici no li interessen ni l'institut, ni la família, ni els amics, ni les relacions socials. Per això, en un intent de sacsejar la seva vida -o almenys perquè aprengués anglès-, els seus pares l'havien enviat a la decrèpita ciutat de Detroit, però n'ha hagut de tornar precipitadament per un fet tràgic.

Amb L'observador de núvols Marc Capdevila aconsegueix un retrat esplèndid d'una certa joventut actual, però amb un batec intemporal, d'eterna rebel·lia. Perquè avui, com sempre, els joves recorren desorientats el laberint que porta a la maduresa. Obra guanyadora del Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler 2018. El Jurat del premi n'ha destacat «la força de la veu narrativa» i la «riquesa de registres» en una «creació molt personal». L'autor diu: «He volgut fer una revisió càustica i divertida d'alguns dels absurds de la nostra societat.»

 

Biografia de l'autor

 

Marc Capdevila i Clapera (Vic, 1966). Després d'alguns reconeixements en relat curt, l'any 2007 va guanyar el premi Sebastià Juan Arbó amb Aigua pudenta, una novel·la de postguerra ambientada a Tona, el poble on viu des de fa anys. Ha publicat també La Querosenca, sobre les conseqüències de la crisi econòmica; La bíblia de pedra, ambientada en el Ripoll del segle XII; i El jaç del faquir, en què un jove vol dedicar la seva vida al coneixement, però la riuada de la història l'arrossega corrent avall. És guionista de la websèrie catalana Solisombra, ha estrenat l'obra teatral Freda, gairebé glaçada i, amb el seu germà Joan, ha realitzat diversos documentals per a televisió, com Els búnquers de Franco o Manén, el geni oblidat.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.297.966 missatges
  • 221.169 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat