Llibres

Un mort al Palau

Emili Piera i Tonino López-Guilián

Foto
Títol: Un mort al Palau
Autor:
Editorial: El Petit Editor
Pàgines: 238
ISBN: 978-8493678128
Compra aquest llibre

Tot i que alguns personatges del nostre relat tenen una existència real i actuen amb nom propi conegut -i fins i tot cèlebre- i que també hi ha caràcters totalment imaginaris, els fets protagonitzats per uns i altres són merament hipotètics: atribucions derivades de l'atzar poètic, la correspondència secreta, l'encontre amorós casual i la rumba catalana (i vostès perdonen).

Els que només coneguen la versió castellana d'Un mort a Palau, no saben el que es perden: la versió valenciana té extres i making-off.

El fet que algunes peripècies imaginàries d'aquesta història del 2008 passaren realment després i foren recollides per la premsa de mig món, no és producte de la virtut profètica dels autors, sinó de la mala qualitat d'allò real i del contagi que patiren en comunió amb el personatge Cuqui Lacuesta, precognitiva, vident i propietària de la botiga Cocó Canal. Fou així com anticiparem la inundació i ruïna del Palau de les Arts i l'adopció de la medusa com a plat estel·lar de la cuina d'avantguarda.

El mateix pot dir-se de l'ús de referències i escriptures sagrades per a dissimular l'existència de comptabilitats doblement brutes, tècnica a la qual li trauria profit la família Pujo-Farrusola, entre d'altres. Ora pro nobis.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.268.249 missatges
  • 220.053 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat