Publicitat

Llibres

Tombar l'estaca

Diversos autors

Foto
Títol: Tombar l'estaca
Autor:
Editorial: Tigre de paper
Col·lecció: Pensament
Pàgines: 216
ISBN: 978-8416855209
Compra aquest llibre

Com acostuma a passar en temps de crisi de legitimitat dels règims polítics, la història s’ha convertit en un combat. Un camp de batalla on es disputa l’hegemonia en el relat del passat, la legitimitat en el conflicte del present i les garanties per la conquesta del futur.

No és casualitat, doncs, que, després de més de 40 anys de la mort del dictador al llit, seguim pensant, analitzant i contrastant visions, relats, subjectes i identitats d’un passat que, en tant que mite fundacional d’una realitat actual, encara hui és viu.

Els treballs que componen aquest llibre estudien diversos processos, subjectes polítics i identitats perifèriques que han quedat silenciats als relats del procés transicional: gènere i sexualitats, violències, mobilització social i moviments contestataris, identitats nacionals i mitjans de comunicació. Una obra plural i coral que pretén rescatar de l’oblit persones que van treballar per derrocar
l’estaca i que van quedar excloses de la celebració final, la  història oficial i la memòria col·lectiva. Un treball que pretén fer llum sobre les perspectives oblidades de l’estudi oficial i hegemònic de la Transició, amb òptica pròpia i esperit crític.

Autors: Vicent Bellver Loizaga, Carme Bernat Mateu, Vicent Galiana i Cano, Andreu Ginés i Sànchez, Rubén Gregori, Pau López-Clavel, Jorge Ramos Tolosa, Carles Xavier Senso i Vila, Aneta Vasileva Ivanova, Francesc Viadel


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.188.874 missatges
  • 217.276 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat