Llibres

Internacionalisme o nacionalisme? Socialisme i nació als territoris de llengua catalana (1931-1936)

Aurelio Martí

Foto
Títol: Internacionalisme o nacionalisme? Socialisme i nació als territoris de llengua catalana (1931-1936)
Autor:
Editorial: Editorial Afers
Col·lecció: Recerca i pensament
Pàgines: 390
ISBN: 978-8416260478
Compra aquest llibre

Sovint s’ha concebut l’internacionalisme obrer com un obstacle per a la identificació nacional dels socialismes marxistes de la primera part del segle XX. En la majoria dels casos, però, la relació entre ambdós elements no ha estat incompatible. Aquest llibre estudia com van encaixar aquestes variables els socialismes europeus, espanyol, valencià, català i balear.

En el llibre s’observa el procés d’integració política i cultural socialista europeu en el marc de l’Estat nació i s’aprofundeix en el cas espanyol per mostrar l’adhesió socialista a Espanya i conèixer algunes de les característiques definidores d’aquesta idea de nació. Així mateix, es té en compte el comportament del socialisme als territoris del domini lingüístic català, i s’esbrina si la seua idea d’Espanya coincidia amb la de la resta del socialisme espanyol. Més enllà de la interacció entre el socialisme i els moviments nacionalistes i regionalistes, es posa l’atenció en la relació socialista amb els relats i símbols de les identitats diferenciades de l’àmbit valencià, català i balear. Tot plegat, aquest llibre és una investigació sobre el procés de construcció i difusió social de la identitat nacional espanyola. A través d’aquesta s’il·lustra el dinamisme de l’articulació de les identitats socials, polítiques, nacionals, regionals i locals.

 

Biografia de l'autor

 

Aurelio Martí i Bataller (Llutxent, 1983) és doctor en història contemporània per la Universitat de València. Les seues investigacions s’han centrat en la relació de la cultura política socialista amb el procés de construcció de la identitat nacional espanyola contemporània.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.251.925 missatges
  • 219.480 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat