Llibres

1001 Curiositats del Baix Llobregat i l'Hospitalet

Ireneu Castillo

Foto
Títol: 1001 Curiositats del Baix Llobregat i l'Hospitalet
Autor:
Editorial: L'Arca
Pàgines: 240
ISBN: 978-8494836404
Compra'l per 17,95€

El Baix Llobregat és un espai ric en recursos naturals, en biodiversitat, però sobretot en història humana, on la seva gent ha sabut prosperar imposant-se a les diversitats. Una lluita que ha servit per forjar una societat tenaç, combativa i solidària, amb unes riques manifestacions culturals que arrelen en el més profund de l’ànima baixllobregatina.

Aquest llibre d’Irineu Castillo publicat per l’editorial L’Arca dins la col·lecció “Comarques i paratges de Catalunya” esdevé un extens inventari del patrimoni de la comarca del Baix Llobregat amb l’afegit de la ciutat de L’Hospitalet de Llobregat. L’autor presenta de manera clara i entenedora un recorregut cultural i social pels paisatges i les viles que composen una comarca que és motor econòmic del país però que sovint ha passat massa desapercebuda.

Les 1001 curiositats s’agrupen en tres grans blocs: l’entorn geogràfic, l’històric i cultural. Dins de l’entorn geogràfic les notes s’organitzen segons les unitats físiques (el delta, la vall Baixa -Collserola i el Garraf-Ordal- i el Montserrat. L’apartat històric està organitzat seguint els grans períodes de la història. I l’apartat de l’entorn humà i cultural identifica els aspectes relacionats amb les fires i festes, els personatges històrics i singulars, les entitats i les tradicions.

De la demarcació territorial del Servei Educatiu Baix Llobregat-6 s’inclouen 56 entrades que ens permeten conèixer aspectes tan diversos com:

- El Museu del Cinema de Torrelles de Llobregat.

- El bandoler Josep Sàbat, de Corbera de Llobregat.

- La indústria del vidre de Cervelló.

- Els molinots de Vallirana.

- Els horts comtals de Sant Vicenç dels Horts.

- Les Rovires de Pallejà.

- Can Pongem de La Palma de Cervelló.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.251.408 missatges
  • 219.462 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat