Llibres

Gonellisme

Xavier Canyelles

Foto
Títol: Gonellisme
Autor:
Editorial: Edicions Documenta Balear
Col·lecció: Arbre de mar
Pàgines: 464
ISBN: 978-8417113100
Compra'l per 30,4€

Aquest documentat i penetrant estudi tracta del fenomen sociolingüístic conegut per gonellisme, mot que procedeix del pseudònim Pep Gonella adoptat per l’advocat i polític Josep Zaforteza en la famosa polèmica de l’any 1972 sobre la identitat lingüística i l’estandarització del català a Mallorca. Avui el gonellisme fa referència als sectors contraris a la unitat de la llengua catalana o a la normalització lingüística a les Balears.

Dividit en tres grans parts, la primera està dedicada als orígens, als autors i activistes més destacats, a les publicacions més rellevants i als principis ideològics del gonellisme. La segona part exposa les queixes i reclamacions més habituals del gonellisme, i la seva manera d’actuar o treballar per a atènyer les seves finalitats. Finalment, en la tercera part l’autor examina i refuta els arguments i les afirmacions esgrimits pels gonellistes i anticatalanistes illencs.

 

Biografia de l'autor

 

Xavier Canyelles i Ferrà (Palma, 1976) és il·lustrador, naturalista i actor de comèdia. Ha publicat Insectes de les Illes Balears (2003) i, juntament amb Xavier Mas, Peixos de les illes Balears (2000). Quant a cultura popular, publicà Fauna fantàstica mallorquina (2013). Ha treballat com a col·laborador en programes d’IB3 ràdio (Gabinet de crisi, De collita pròpia, Balears fa ciència) i IB3 televisió (Can Bum, Au idò, Nit de Còmics). Les seves il·lustracions apareixen en publicacions divulgatives, especialment de matèria mediambiental i coneixement d’espècies. Amb aquesta obra s’estrena com a autor d’investigació sociolingüística.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Novetats

Fòrums

  • 9.225.681 missatges
  • 218.608 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat