Llibres

Seguiràs el ritme del fantasma jamaicà

Albert Pijuan

Foto
Títol: Seguiràs el ritme del fantasma jamaicà
Autor:
Editorial: Angle Editorial
Col·lecció: Narratives
Pàgines: 232
ISBN: 978-8415307600
Compra aquest llibre

Amb una impressionant varietat d’estils narratius i de temes, Seguiràs el ritme del fantasma jamaicà són vuit relats que van des de l’Amèrica profunda dels anys cinquanta al naixement del black metal a Noruega, des dels cementiris d’animals del Vallès fins a les pistes de ball jamaicanes. Un viatge on coneixeràs amants atrapats en bucles temporals, l’efecte de drogues importades d’altres planetes i el llegat clandestí de Carlos Barral a Calafell... I, en cada relat, uns personatges en situacions límit que intenten trobar la manera de seguir el seu propi ritme.

Inclassificable i contundent, Albert Pijuan arrisca en cada relat, en cada frase, a la recerca d’una frontera narrativa inèdita. El lector s’hi sentirà desconcertat, sovint commogut i aclaparat, com els primers exploradors d’un territori verge.

«Tots els seus experiments sonors buscaven el mateix, saps els escriptors que sempre intenten escriure un mateix llibre?, doncs semblant, amb la diferència que el que ell intentava era encapsular l’esperit de l’illa. Posava micros sota terra, enregistrava el brunzit de les nits de la selva. Gravava ritmes amb pedres. Podia passar-se dies provant pedres fins que no trobava les que sonaven com volia. Una mena de bruixot del so.»

 

Biografia de l'autor

 

Albert Pijuan i Hereu (Calafell, 1985) és llicenciat en Ciències Polítiques i en Filosofia. Ha publicat la novel·la El franctirador (2014), relats en diverses antologies, un llibre de poesia i l’inclassificable Ramon Llull. Ara i aquí (2016), una aproximació contemporània a la figura i l’obra del Beat. Ha publicat i estrenat una dotzena de peces teatrals de les quals bona part han tingut trajectòria internacional. Ha traduït L’ésser estimat, d’Evelyn Waugh, i Johnny va agafar el fusell (2016), de Dalton Trumbo, entre d’altres.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.285.484 missatges
  • 220.691 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat