Llibres

Sabotatge contra Franco

Joan Safont

Foto
Títol: Sabotatge contra Franco
Autor:
Editorial: Angle Editorial
Col·lecció: El fil d'Ariadna
Pàgines: 288
ISBN: 978-8415307914
Compra'l per 17,95€

Durant la Guerra Civil, empresaris, eclesiàstics, intel·lectuals i militants conservadors catalans veuen en la victòria de Franco un mal menor. Però un cop guanyada la contesa es fa palès que la dictadura ha vingut per quedar-se.

Amb el temps representants d’aquestes minories s’anaren distanciant d’un règim que els creia al seu costat. Van portar a terme —amb diferents graus i al llarg dels quaranta anys de franquisme— una autèntica tasca de sabotatge. Intel·lectuals resistents, monàrquics antifranquistes, joves de classe acomodada, hereus del catalanisme conservador, capellans aperturistes, nous capitans d’indústria i acadèmics amb ambició política, advocats progressistes, periodistes crítics, activistes nacionalistes, patricis arriscats i burgesos de tradició catalanista són els protagonistes d’aquests anys de lenta recuperació nacional, malgrat la dura repressió del règim.

Joan Safont reuneix les seves dues passions, periodisme i història, per seguir a través d’aquests episodis el fil de la reconstitució civil i cultural que va mantenir viva la idea de catalanitat durant la dictadura franquista.

 

Biografia de l'autor

 

Joan Safont i Plumed (Mataró, 1984) és periodista i escriptor. Llicenciat en Dret a la Universitat Pompeu Fabra i Màster en Reporterisme i Periodisme Avançat a la Facultat de Comunicació Blanquerna (Universitat Ramon Llull). Actualment, doctorand a la Universitat de Girona. Articulista del diari Ara i col·laborador del programa de televisió Més 3/24 de TVC. Escriu a L’Avenç, Revista de Catalunya i Valors. D’aquestes dues darreres n’és membre del consell de redacció. També col·labora a El Temps i Crític. Ja des del seu primer llibre Per França i Anglaterra, la Primera Guerra Mundial dels aliadòfi ls catalans (2012) ha treballat el periodisme, la literatura, la política i la societat catalanes entre la Primera Guerra Mundial i la Guerra Civil. L’any 2016 va publicar Capitans del Comerç explicats pels seus fills, el seu segon llibre.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.285.484 missatges
  • 220.691 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat