Llibres

Les clavegueres de l'estat. Guerra bruta i corrupció a Espanya

Jaume Grau

Foto
Títol: Les clavegueres de l'estat. Guerra bruta i corrupció a Espanya
Autor:
Editorial: Catedral
Pàgines: 264
ISBN: 978-8416673674
Compra'l per 18,52€

Les clavegueres de l'estat és un assaig rigorós i documentat que conté revelacions impactants sobre les maniobres que durant el darrer govern de Mariano Rajoy s'han dut a terme des del Ministeri de l'Interior per combatre els adversaris polítics,siguin independentistes o membres de Podemos.

El llibre explica, amb testimonis fins ara inèdits, quin ha estat l'abast de la guerra bruta que des del govern del Partit Popular s'ha dut a terme en els darrers cincs anys, i els lligams que aquesta guerra bruta té amb diferents casos oberts sobre corrupció. D'altra banda s'estableix amb rigor una línia de continuïtat entre les males pràctiques d'alguns membres de la policia i la judicatura durant el franquisme i fins el dia d'avui. Finalment, s'aborda una comparativa històrica de les pràctiques de guerra bruta en diferents períodes i nacions, posant-la en relació amb l'estructura de les clavegueres a l'estat espanyol.

 

Biografía del autor

 

Jaume Grau (Barcelona, 1960) és biòleg de formació i guionista de professió. S'ha especialitzat en el camp del documental científic, històric i polític. Ha treballat per a La Vanguardia, Públic, Televisió de Catalunya, IB3, La Sexta, Canal Plus, Catalunya Ràdio, RAC 1, Ràdio Barcelona, o la revista Sapiens. Entre d'altres, va dirigir el documental Conviure amb el risc, Explorant l'univers, Propera parada Mart o el contrafactual històric Viva la República, sobre un eventual triomf dels republicans a la Guerra Civil. Va ser el guionista d'Espagne, la nouvelle donne, documental d'anàlisi polític produït pel canal franco-alemany ARTE (2015) i guionista de Las cloacas de Interior, produït per Mediapro (2016).És autor de diversos assaigs de reflexió científica, com La Natura no té drets, o de divulgació històrica, com Carlinades, el far west a la catalana. També ha publicat un recull de contes amb el títol de L'ombra dels peixos.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.207.172 missatges
  • 217.957 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat