Llibres

L’hort de les rondalles mallorquines

Carles Amengual i Andrew Pinder

Foto
Títol: L’hort de les rondalles mallorquines
Autor:
Editorial: Edicions Documenta Balear
Col·lecció: Menjavents
Pàgines: 298
ISBN: 978-8417113032
Compra'l per 22,8€

A la publicació que teniu a les mans, hi figuren les 140 plantes i els arbres mencionats a les rondalles mallor­quines, l'obra de ficció que descriu més referències botàniques, superant Les mil i una nits, la Bíblia, Shakespeare, Cervantes, Andersen, Grimm, Virgili, Cató, Ovidi, Homer, Valor, Amades... Hi trobareu les citacions textuals de les rondalles, les especificacions populars i científiques de cada planta, així com els seus corres­ponents dibuixos en color, creats expressament per Andrew Pinder.

L'objectiu de l’obra és polifacètic, multidisciplinari, que es pugui emprar com a referència literària, com a eina per a mestres i alumnes que treballin amb un hort escolar i com a estudi del medi natural. També serà útil com a obra de consulta, per a localitzar les rondalles on són descrits els arbres o les plantes, per als amants del medi natural, la pagesia i les tradicions nostrades.

Cada fitxa inclou la seva referència bibliogràfica, els textos on se cita la planta o l’arbre, amb el títol de la rondalla, tom i pàgina, i un o diversos dibuixos.

 

Biografia dels autors

 

Carles Amengual i Vicens (Selva, 1956) és metge homeòpata i biòleg. Ha estudiat la medicina tradicional i les plantes de diversos països. És especialista en plantes medicinals per la Facultat de Farmàcia de Pisa. Es va diplomar en acupuntura al China Medical College, i en medicina tradicional tibetana a la International Academy for Traditional Tibetan Medicine. Va fer la tesi doctoral Flora medicinal de les illes Balears. Està especialment interessat en etnobotànica i en manuscrits antics de plantes medicinals. Ha fet les llicenciatures d’Humanitats, Estudis d’Àsia oriental i Ciències Religioses.

Andrew Pinder (Londres, 1955) estudià arqueologia, primerament a la Universitat de Gal·les i després a la Universitat de Londres. Durant uns anys va treballar com a arqueòleg a la Gran Bretanya dirigint excavacions de caire prehistòric i il·lustrant diverses publicacions d’arqueologia. L’any 1986 es va traslladar a Mallorca, juntament amb la seva dona. Viu a Selva des de l’any 1987, on treballa com a pintor, il·lustrador i muralista. Ha exposat a Mallorca i té obres a diverses col·leccions, tant públiques com privades. Com a il·lustrador ha treballat en més de 120 llibres, majotitàriament infantils en català, castella, holandès i anglès.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.298.191 missatges
  • 221.180 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat