Llibres

Maria del Mar Bonet, intensament

Maria del Mar Bonet i Jordi Bianciotto

Foto
Títol: Maria del Mar Bonet, intensament
Autor:
Editorial: Ara Llibres
Pàgines: 400
ISBN: 978-8416915057
Compra'l per 18,9€

Ara que celebrem els 50 anys de Maria del Mar Bonet dalt dels escenaris, ara que l’artista mallorquina brilla més que mai com a referent cultural universal del nostre país, Jordi Bianciotto l’acompanya en un emocionant recorregut al llarg de la seva vida i la seva carrera. Un relat escrit amb la col·laboració i la implicació de la cantant, fruit de moltes hores de conversa i concebut sense nostàlgia, amb la mirada alçada al futur, amb tot el coratge i la sensibilitat de qui ha guiat els somnis de diverses generacions amb la seva veu.

Recorrerem en primera persona els seus inicis a Palma i l’arribada a Barcelona, el pas per Els Setze Jutges i la integració en la Nova Cançó. Viatjarem a l’origen de cançons d’abast popular com ara «Què volen aquesta gent», «Mercè» i «L’àguila negra», i seguirem amb detall la seva  revolució com a artista inquieta, sempre disposada al repte i l’aventura, que l’ha portada a treballar amb músics d’arreu de la Mediterrània i d’altres mars i oceans. Des de Mallorca al món. Amb elegància i discreció; amb la seguretat de qui ha triat sempre el seu camí a través de la llengua, la música, el paisatge i l’emoció; de l’artesania i de l’art: Maria del Mar Bonet, intensament.

 

Biografia de l'autor

 

Jordi Bianciotto i Clapés (Barcelona, 1964) és periodista especialitzat en música i cobreix l’actualitat de la cançó d’autor des de fa més de dues dècades, al llarg de les quals ha seguit Maria del Mar Bonet de prop tant als escenaris com a través d’entrevistes i trobades. Autor de 501 cançons catalanes que has d'escoltar abans de morir (2014) i coautor d’El fenomen Springsteen. Parlen els fans catalans (2008), escrit amb Mar Cortès i Josep Antoni Vilar, és crític musical d’El Periódico de Catalunya i escriu també a Rockdelux, Enderrock i Nació Digital.

 

Maria del Mar Bonet i Verdaguer (Palma, 1947) és la veu actual més internacional de la cançó en català. Iniciada en el col·lectiu de cantautors Els Setze Jutges, ha publicat una trentena de discos vinculats al món de la cançó d’autor i les músiques d’arrel, treballs amb els quals ha cultivat tant el bagatge tradicional dels Països Catalans com el diàleg amb l’imaginari sonor de llocs com ara Tunísia, Grècia, Turquia, Síria i el Brasil. Mallorquina i catalana universal, aquest any commemora cinc dècades de trajectòria amb la programació 50 Anys d’escenaris, que inclou un nou disc, una ambiciosa gira de concerts i aquest llibre.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.109.584 missatges
  • 214.692 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums