Llibres

Vides aturades

Bel Olid

Foto
Títol: Vides aturades
Autor:
Editorial: Ara Llibres
Col·lecció: Actualitat
Pàgines: 152
ISBN: 978-8416915101
Compra'l per 16,05€

La crisi dels refugiats en primera persona, per obrir els ulls a la nostra Europa. En un any s’han ofegat 5.000 persones al Mediterrani quan intentaven arribar a Europa. Però com és la vida dels que hi arriben?

Bel Olid exposa sense embuts el compendi de vergonyes i humiliacions col·lectives que han de patir centenars de milers de persones que fugen de la guerra i la misèria als seus països d’origen. Busquen refugi en una Europa que els barra el pas sistemàticament i els condemna a una mort atroç al mar o a una vida infrahumana en camps de refugiats inhòspits.

Testimonis en primera persona i fotografies de Gerard Masagué per acostar-nos al dia a dia d’aquesta tragèdia que té noms i cognoms, amb històries personals molt semblants a les nostres que mereixen ser escoltades. El llibre aporta també informacions i dades contrastades d’una de les crisis humanitàries més importants de la història. Ens acosta a una realitat estremidora i ens obliga a prendre-hi partit: si no fem res, ens convertirem en còmplices.

 

Biografia de l'autora

 

Bel Olid i Báez (Mataró, 1977) és escriptora, traductora i professora de traducció a la Universitat Autònoma de Barcelona. L‘any 2010 rep el premi Documenta i el premi Rovelló d’assaig. Ha guanyat també el premi Roc Boronat amb La mala reputació. El 2016 publica un nou recull de relats, Vents més Salvatges i rep el premi Apel·les Mestres de literatura infantil. Des de 2015 és presidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana. Col·labora amb diversos mitjans culturals, amb la premsa escrita, la ràdio i la televisió. Ha publicat al diari Ara, i a les revistes Tentacles, Núvol i Catorze, entre altres.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.088.230 missatges
  • 214.014 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums