Llibres

Pasqual Maragall. Pensament i acció

Jaume Claret

Foto
Títol: Pasqual Maragall. Pensament i acció
Autor:
Editorial: La Magrana
Col·lecció: Orígens
Pàgines: 496
ISBN: 978-8482648231
Compra'l per 20,9€

Pasqual Maragall i Mira ha tingut una presència activa en la vida política a Barcelona, Catalunya i a Espanya durant més de quaranta anys. Aquesta irradiació l’ha projectat com una de les figures catalanes contemporànies de rellevància internacional. Conegudes com són algunes de les seves actuacions i manifestacions públiques, en canvi no comptem encara amb una valoració prou completa que ens permeti copsar la seva figura en totes les seves dimensions.

Amb la voluntat de donar a conèixer la riquesa del seu pensament i del seu projecte, aquest llibre aborda una sèrie d’eixos decisius en la seva trajectòria: l’acció política com a eina de canvi social; la ciutat i el territori com a espai d’intervenció pública; la visió d’una Catalunya projectada cap a Espanya i Europa; les polítiques de govern com a producte d’una obra de conjunt; i els Jocs Olímpics del 1992 com a paràbola d’una experiència pública reeixida. Aquesta revisió de l’obra i les reflexions de Maragall ens revela la vigència de les seves idees.

 

Biografia de l'autor

 

Jaume Claret i Miranda (Barcelona, 1973) és doctor en Història (Institut Universitari d’Història Jaume Vicens Vives, Universitat Pompeu Fabra), i Llicenciat en Humanitats (UPF) i Ciències de la Comunicació (Universitat Autònoma de Barcelona). Actualment és professor dels Estudis d’Arts i Humanitats de la UOC, on és responsable de diferents assignatures de Prehistòria, Història i Documentació del Grau d'Humanitats, i de Història de la Cultura Contemporània del Màster Universitari d'Humanitats: art, literatura i cultura contemporànies. Pel que fa a la recerca, és especialista en Història Contemporània d’Espanya (Segona República, Guerra Civil, Franquisme i Transició), història intel·lectual i història dels processos transicionals. És també membre del CEFID i del grup de recerca de l'IUHJVV, i dels consells de redacció de Rubrica Contemporanea i Franquisme i Transició. Col·labora amb l’Editorial Crítica i amb el diari Ara .


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.089.399 missatges
  • 214.049 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums