Llibres

La generació de la independència

Francesc Marco-Palau

Foto
Títol: La generació de la independència
Autor:
Editorial: Editorial Gregal
Col·lecció: Història
Pàgines: 326
ISBN: 978-8494649073
Compra'l per 18€

L’actual procés sobiranista no es pot entendre sense conèixer la trajectòria d’aquells que al llarg de les darreres dècades han estat gestant la independència de Catalunya des de diferents àmbits i n’han modernitzat el discurs.

En aquest sentit, l’historiador Francesc Marco-Palau ens situa en el context en què es va fundar el Bloc d’Estudiants Independentistes (BEI) a les universitats dels anys noranta, un fet transcendent que posteriorment ha permès a l’Associació Catalana de Professionals (ACP), el think tank dels antics alumnes, ser determinant en el projecte del futur Estat català.

El volum –que compta amb pròlegs dels presidents de l’ANC, d’Òmnium Cultural i de la Plataforma per la Llengua– analitza la importància i els valors d’una generació clau, la que ha fet possible activar un ampli procés de transformació social i política prou important com per eixamplar la base del sobiranisme, dinamitzar el teixit associatiu i crear estructures empresarials i periodístiques.

En aquest estudi, l’autor exposa els vincles i l’evolució d’aquells que van compartir una mateixa escola de formació i que avui encapçalen el procés sobiranista des dels partits polítics i la societat civil. Aquesta és la intrahistòria de la generació de la independència.

Biografia de l'autor

Francesc Marco-Palau (Tarragona, 1989) és historiador. Doctorand en Història Comparada, Política i Social a la Universitat Autònoma de Barcelona. Llicenciat en Història per la Universitat Rovira i Virgili i màster en Història de Catalunya per la UAB. Columnista de premsa i opinador en diversos mitjans de comunicació, ha publicat articles acadèmics i de divulgació sobre les tipologies culturals i polítiques del catalanisme, així com d’art contemporani català. També és autor dels següents llibres: Plataforma per la Llengua. 20 anys defensant el català (2014), Promoure la llengua, cohesionar Barcelona. 25 anys del CNL de Barcelona (2014), Josep Rahola. Una veu catalanista d’esquerres al Senat (2014), i Francesc Dalmau. De Normandia a Palamós (2015).


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Novetats

Fòrums

  • 9.066.272 missatges
  • 213.311 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums