Llibres

Sebastià Sunyer i Gavaldà (1863-1939). Vida d’un propagandista tolstoià

Fran Fernández

Foto
Títol: Sebastià Sunyer i Gavaldà (1863-1939). Vida d’un propagandista tolstoià
Autor:
Editorial: Calumnia Edicions
Col·lecció: Colossus
Pàgines: 62
ISBN: 978-8494562334
Compra'l per 4,75€

El llibre, dividit en 3 parts i una conclusió, és una breu biografia de Sebastià Sunyer i Gavaldà, un anarquista nascut a la Pobla de Massaluca (Tarragona)  que tot i la intensa activitat propagandística, periodística i pedagògica, ens és conegut per haver estat encartat al Procés de Montjuïc (1896) arran de l’atemptat contra la processó del Corpus.

A través de les obres escrites que ens va deixar el protagonista, i bussejant per les nombroses publicacions anarquistes on va col·laborar, l’autor ens conta una curiosa existència i evolució ideològica que va des de les acaballes del s. XIX fins a la Guerra Civil; una vida que comprèn bona part de la història de l’anarquisme català i espanyol.

El llibre es pot descarregar gratuïtament des d'aquesta pàgina.

Biografia de l'autor

Fran Fernández i Gómez
(Barcelona, 1981) és un investigador, Doctor en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva tesi doctoral, Anarcocomunismo en España (1882-1896). El grupo de “Gràcia” y sus relaciones internacionales, va ser l’origen d’un llibre també recentment publicat per Bells Vells Temps. És especialista en història social, estudis sobre nacionalització i noves tecnologies. Va crear i administra aquest portal.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.090.134 missatges
  • 214.072 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums