Llibres

El rol de les llengües dels alumnes a l'escola

Maria Carme Junyent

Foto
Títol: El rol de les llengües dels alumnes a l'escola
Autor:
Editorial: Horsori Editorial
Col·lecció: Manuals
Pàgines: 220
ISBN: 978-8496108707
Compra'l per 16,42€

En els darrers anys, la diversitat lingüística al nostre país s’ha enriquit amb centenars de llengües vingudes d’arreu del món. Aquest canvi del nostre paisatge lingüístic planteja nous reptes, el primer dels quals és què s’ha de fer amb aquestes llengües i, molt especialment, què se n’ha de fer a l’escola. Més enllà de quines siguin les respostes, és evident que no podem ignorar ni menystenir aquesta aportació dels alumnes; les seves llengües són els seus vincles, i és prou sabut que s’integra millor qui té clars els seus vincles amb la comunitat d’origen.

Aquest llibre vol ser una ajuda al reconeixement d’aquestes llengües en l’àmbit escolar i social. S’hi aporten dades sobre llengües i les seves literatures presents a casa nostra, s’hi proposen activitats relacionades amb altres assignatures més enllà de les de llengua, i s’aporten informacions que ens ajudaran a entendre una mica millor com són les llengües. Els apèndixs inclouen reculls de manlleus de llengües de tot el món, llistats de topònims i altres informacions rellevants presentades de manera sistemàtica per facilitar l’accés a la informació i ajudar en la creació de noves activitats a l’aula.

Biografia de l'autora

Carme Junyent i Figueras
(Masquefa, 1955) és una lingüista catalana. És professora de lingüística a la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona, duu a terme la recerca en l'àmbit de les llengües amenaçades, l'antropologia lingüística i les llengües de la immigració a Catalunya. És la directora del Grup d'estudi de llengües amenaçades (GELA) i autora d'una àmplia obra sobre la situació de les llengües del món i la diversitat lingüística. Ha estat guardonada amb el Premi Sant Jordi de Masquefa, el Premi al Compromís Cultural d'Òmnium Anoia (2007) i el Premi Joan Coromines de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (2015).


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.090.134 missatges
  • 214.072 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums