Llibres

Xera i sutge

Silvia Fernández

Foto
Títol: Xera i sutge
Autor:
Editorial: Voliana
Col·lecció: Voliac
Pàgines: 256
ISBN: 978-8494484889
Compra'l per 15,67€

«Es va quedar asseguda amb les cametes estirades i les mans, curtes i esquifides, recolzades sobre el terra»

És el 24 d’octubre de 1931 i l’Eva fa dotze anys. És un trist aniversari: ha de deixar l’escola i començar a treballar a la fàbrica tèxtil amb la mare, mentre el pare treballa a la mina de Sant Corneli de Cercs. La vida a la colònia és dura: dies freds en un espai bell i alhora hostil, on la mina n’és el cor. L’Eva hi troba la llum gràcies a la lectura i fuig escrivint.

Amb els seus amics, la Júlia, el Robert, la Cristina i el Manel, companys d’escola i de colònia, la seva estimada mestra Gertrudis i l’amistat amb el granadí Andrés Reinos, rellogat a casa seva, l’Eva s’endinsa en la vida adulta, on ningú sembla trobar sentit que escrigui… Una visita de Durruti i els fets de la revolta anarquista de Fígols, del 18 al 23 de gener de 1932, ho canviarà tot sense, potser, canviar res.

Xera i Sutge és una novel·la històrica, coral i iniciàtica, on la sensibilitat de l’autora permet recórrer un ventall de fets i personatges, on no hi ha blancs i negres, sinó grisos, on el desesper per conquerir una vida digna provoca fets sagnants, mentre una nena, l’Eva, abraçada al seu ocell de fusta, creix sense permetre que el seu esperit, lliure i creador, sigui malmès.

Biografia de l'autora

Silvia Fernández i Serrano
(Sant Jordi de Cercs, 1983) és llicenciada en Filologia Anglesa per la Universitat de Barcelona i treballa com a professora de secundària d’anglès i de llengua i literatura castellanes. També forma part, com a voluntària, de l’equip educatiu de Petits Detalls, ONG de Terrassa amb seu al sud-est d’Uganda. La seva primera novel·la, La Veu del Pedrenyal, de caràcter històric i ambientada a la Catalunya entre els segles XVI i XVII, a la comarca d’Osona, donava una visió desmitificada del bandolerisme sota la mirada de tres joves: l’Arnau, el Miquel i la Violant.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.090.134 missatges
  • 214.072 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums