Llibres

Llengua Abolida. Poesia Completa

Maria Mercè Marçal

Foto
Títol: Llengua Abolida. Poesia Completa
Autor:
Editorial: La Butxaca
Col·lecció: LB
Pàgines: 590
ISBN: 978-8499308982
Compra aquest llibre

Maria-Mercè Marçal. Poeta, traductora i narradora. Llicenciada en Filologia Clàssica, exerceix de catedràtica de Llengua i Literatura catalanes en diversos instituts. Es dóna a conèixer l’any 1977 amb el recull de poemes Cau de llunes (Premi Carles Riba 1976). Des d’aleshores publica diversos poemaris, l’últim del quals, Desglaç, recull l’obra escrita entre el 1984 i el 1988. Proa recupera l’obra pòstuma: Dietari d’una malaltia.

Maria Mercè Marçal és coneguda per la seva poesia reivindicativa i activista. Bona prova n’és un dels seus versos més famós: «A l’atzar agraeixo tres dons: haver nascut dona,/ de classe baixa i nació oprimida./ I el tèrbol atzur de ser tres voltes rebel»

Biografia de l'autora

Maria Mercè Marçal i Serra
(Ivars d'Urgell, 1952 - Barcelona, 1998) va ser poeta, catedràtica de català, narradora i traductora catalana i, per un temps, editora. En la seva trajectòria vital i literària sempre va assumir, de manera coherent, la famosa divisa amb la qual va encapçalar el seu primer llibre, Cau de Llunes (Premi Carles Riba 1976). La seva única novel·la La passió segons Renée Vivien, va obtenir, entre d'altres guardons, el premi Carlemany 1994. Usà com a nom de ploma "Maria-Mercè Marçal".


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.068.316 missatges
  • 213.370 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums