Llibres

Espoli: del museu al jutjat

Jordi Campillo i Susana Romero

Foto
Títol: Espoli: del museu al jutjat
Autor:
Editorial: Rafael Dalmau Editor
Col·lecció: Camí ral
Pàgines: 150
ISBN: 978-8423208203
Compra'l per 18€

Espoli: del museu al jutjat. Les infraccions penals contra el patrimoni historicoartístic a Catalunya (1983-2015) és un recull exhaustiu (periodístic, historiogràfic ilegal) que posa de manifest el perill que corren els bens culturals.

Jordi Campillo i Susana Romero aborden el tema de l’espoli des de diversos punts de vista. Han fet un recull exhaustiu de les notícies aparegudes a la premsa durant les últimes dècades, analitzen les lleis penals sobre el patrimoni històric, artístic i arqueològic, i exposen les dificultats a l’hora de quantificar els actes delictius comesos contra el patrimoni.

Entre els casos analitzats pels autors, figuren els de la Fundació Miró, el del Tresor de la Catedral de Tarragona, el del Beat de Liébana de la Seu d’Urgell, el de l’Arqueta de Banyoles, el del Museu Diocesà de Solsona, el del Museu d’Arqueologia de Catalunya, etc. Entre els responsables, hi trobem des d’un personatge tan famós com Erik el Belga, fins a treballadors de les institucions afectades, així com d’altres dels quals encara no s’ha pogut resoldre l’autoria.

Biografia dels autors

Jordi Campillo
és doctor en Història Antiga i Arqueologia per la Universitat de Barcelona. Ha dirigit diverses excavacions arqueològiques i ha participat en  les expedicions catalanes a Oxirrinc (Minia, Egipte) i Althiburos (Tunísia).

Susana Romero és fiscal en actiu. L’any  2008 va crear i va assumir la coordinació de la Fiscalia de Patrimoni Històric de Barcelona, càrrec que va ocupar fins al 2009.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.088.228 missatges
  • 214.014 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums