Llibres

Anàlisi històrica de la identitat catalana

Flocel Sabaté

Foto
Títol: Anàlisi històrica de la identitat catalana
Autor:
Editorial: Institut d'Estudis Catalans
Col·lecció: Publicacions de la Presidència
Pàgines: 204
ISBN: 978-8499652627
Compra aquest llibre
Anàlisi històrica de la identitat catalana és una obra col·lectiva de recerca històrica que renova la visió del sorgiment de la identitat catalana a l’edat mitjana a partir de vectors com la convergència de trets socioeconòmics, la percepció externa, el desenvolupament institucional i la representativitat política; ressegueix l’adaptació i les expressions d’aquesta identitat sota els canvis dels segles XVI-XVIII; analitza l’adequació, represa i formulació de la identitat catalana dins de l’Espanya contemporània fins a la fi del franquisme, i atén la funció transmissora d’uns eixos transversals al llarg del temps com poden ser la llengua, el dret i l’art.

Es tracta d’una publicació emparada per l’Institut d’Estudis Catalans, fruit d’un projecte de recerca europeu de l’European Science Foundation (ESF) i desenvolupat per quatre grups de recerca reconeguts amb la màxima qualificació científica com a grups de recerca consolidats i finançats per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).

Biografia de l'autor

Flocel Sabaté i Curull
(Carme, 1963) és catedràtic d'història medieval i professor a la Universitat de Lleida. Director del Grup de Recerca Consolidat en Estudis Medievals "Espai, Poder i Cultura", de l'Institut de Recerca en Identitats i Societat (IRIS) i del Centre de Valorització i Dinamització del Patrimoni Cultural de la Universitat de Lleida. Vicepresident de la Sociedad Española de Estudios Medievales (SEEM) i membre del comitè executiu de la Co-operative for the Advancement of Research through a Medieval European Network (CARMEN). Director i editor de la revista d'investigació sobre temàtica medieval Imago temporis Medium Aevum i membre del consell de redacció de la Revista d'Igualada. Membre de la Medieval Academy of America, la Société des Antiquaires de France i l'Institut for Medieval History. Professor convidat a les universitats de París 1, Yale, Poitiers, Tuscia i UNAM; les seves línies d'investigació es dirigeixen a l'estudi de la societat medieval, i concretament al poder, el territori, les institucions, les idees i la vida quotidiana de l'Edat Mitjana. Ha rebut diversos premis i distincions.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.297.440 missatges
  • 221.142 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat