Llibres

Raó de Catalunya: La societat catalana al segle XXI

Salvador Giner i Oriol Homs

Foto
Títol: Raó de Catalunya: La societat catalana al segle XXI
Autor:
Editorial: Enciclopèdia Catalana i Institut d'Estudis Catalans
Pàgines: 496
ISBN: 978-8441230002
Compra'l per 11,85€
Una anàlisi ambiciosa de Catalunya com a societat, com a regió econòmica i com a subjecte polític, a càrrec d'una trentena d'acadèmics especialistes en diferents disciplines. Salvador Giner i Oriol Homs dirigeixen l'obra i hi contribueixen amb una visió de conjunt de la societat catalana i ofereixen una mirada crítica del moment històric que viu Catalunya a la segona dècada del segle XXI.

Biografia dels autors

Salvador Giner i de San Julián (Barcelona, 1934) és un sociòleg català, que fou president de l'Institut d'Estudis Catalans entre 2005 i 2013. Membre de l'Institut d'Estudis Catalans (1995) ha estat cofundador i president de l'Associació Catalana de Sociologia (1979), filial de l'IEC. Cofundador de l'Associació Europea de Sociologia. Ha estat director i professor de la Secció de Ciències Socials de la Universitat Catalana d'Estiu (1969-1975). Director i fundador de l'Institut d'Estudis Socials Avançats (CSIC). És redactor i assessor de la Gran Enciclopèdia Catalana i de múltiples publicacions a nivell nacional i internacional. La Generalitat de Catalunya li va atorgar l'any 1995 la Creu de Sant Jordi.

Oriol Homs i Ferret (Barcelona, 1949), com a sociòleg ha conreat la recerca científica de dimensió internacional des de la seva època d’estudiant com a membre de l’Institut d’Estudis Laborals (IEL) d’ESADE. Amb altres autors, va publicar el seu primer llibre, fruit d’una recerca encarregada per la OIT en el 1966 al IEL sobre la participació dels treballadors a la gestió de l’empresa, treball que va merèixer el premi Nova Terra de l’any 1968. La seva formació universitària en ciències empresarials (ESADE), sociologia (Universitat de Paris VIII i Universitat Complutense de Madrid) i dret (Universitat de Barcelona) li confereix una mirada pluridisciplinar sobre la vida social a la qual dedicarà la seva tasca docent i de recerca.

 

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.238.974 missatges
  • 219.055 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat