Llibres

Història del País Valencià

Antoni Furió

Foto
Títol: Història del País Valencià
Autor:
Editorial: Edicions Tres i Quatre
Col·lecció: Biblioteca d'estudis i investigacions
Pàgines: 664
ISBN: 978-8475026282
Compra aquest llibre
No es pot dir que el País Valencià l'haja decidit la geografia. No hi ha res, cap frontera natural, cap límit incontestable, que dote d'una especial consistència o d'una raó de ser autònoma, d'una personalitat definida, aquesta allargada i estreta franja entre el riu de la Sènia i el Segura, entre les muntanyes interiors i la mar. No ha estat, doncs, l'espai físic, la geografia, qui ha fet el País Valencià, sinó la història.Amb tots els seus atzars, que en són molts, i les seues necessitats, que en són menys i sempre condicionades, més que no determinades, per factors naturals com el clima, la qualitat del sòl i la disposició de les valls i les muntanyes.

Més importants han estat els moviments de població -de la conquesta, un veritable acte funcional, bastit sobre la destrucció de la societat anterior, a la formidable immigració dels anys seixanta i setanta-, les manifestacions culturals i artístiques i l'imaginari col·lectiu, l amanera de percebre's i representar-se ella mateixa la societat valenciana al llarg dels segles. La valenciana ha estat sempre -i aquest n'és un dels trets més distintius- una societat oberta, feta de l'al·luvionament successiu d'onades d'immigrants, des dels catalans i aragonesos de la colonització als mallorquins del segle XVII, els andalusos de la industralització o els magrebins, subsaharians i eslaus d'avui mateix.

Aquest llibre ofereix una visió actual i moderna de la història del país, a la llum de les darreres aportacions historiogràfiques, però també dels problemes i les interrogacions del present.

Biografia de l'autor

Antoni Furió i Diego
(Sueca, 1958) és catedràtic d'Història Medieval de la Universitat de València. Va ser director de Publicacions de la Universitat de València durant més d'una dècada i dirigeix la revista L'Espill. Les principals línies de recerca són la història del món rural i el crèdit, les finances i la fiscalitat en la baixa Edat Mitjana. Entre les seues publicacions destquen Camperols del País Valencià. Sueca, una comunitat rural a la tardor de l'Edat Mitjana (1982), València, un mercat medieval (1985), Història del País Valencià (1995) i El rei Conqueridor. Jaume I entre la història i la llegenda (2007). Una altra línia d'investigació s'ha centrat en la vida i l'obra de l'assagista Joan Fuster: Album Fuster (1995), així com la direcció de l'edició de l'Obra Completa i de la Correspondència de l'escriptor.
 

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.297.826 missatges
  • 221.162 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat