Llibres

La Tercera Illa. Poesia catalana de l'Alguer (1945-2013)

Joan-Elies Adell

Foto
Títol: La Tercera Illa. Poesia catalana de l'Alguer (1945-2013)
Autor:
Editorial: Saldonar
Col·lecció: Poemes
Pàgines: 320
ISBN: 978-8494116414
Compra'l per 19€
La Tercera Illa ofereix un panorama de la poesia escrita a l'Alguer en llengua catalana des dels anys posteriors a la Segona Guerra Mundial fins avui, en una selecció i un estudi excel·lents del poeta valencià Joan-Elies Adell. El primer dels poetes que hi figura és Rafael Catardi, nascut el 1892; l'última, Anna Cinzia Paolucci, el 1965.

És una antologia que presenta les millors i més representatives veus poètiques de l'Alguer contemporània, encara massa desconegudes per al lector català de poesia. S'han seleccionat vint poetes reconeguts, amb una àmplia mostra dels seus poemes, amb la qual s'intenta presentar una visió que permeti conèixer la peculiaritat i la bellesa de la poesia algueresa, i també gaudir-ne.

Biografia de l'autor

Joan-Elies Adell
(Vinaròs, 1968) és un poeta i filòleg valencià. Pertany al grup dels Imparables, antologats al volum Imparables (2004). És doctor en filologia i llicenciat en comunicació audiovisual en la Universitat de València. Ha estat professor de Teoria de la Literatura a la Universitat Oberta de Catalunya i membre del grup de recerca HERMENEIA de la Universitat de Barcelona, on és professor del Màster en Literatura en l'Era Digital. També ha estat professor visitant a la UNC Charlotte. Actualment és el director de l'Espai Llull, la seu de la Representació de la Generalitat de Catalunya a l'Alguer. Pel que fa a la seua obra literària, ha publicat diverses obres assagístiques al voltant de la música i la cultura digital.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.285.484 missatges
  • 220.691 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat