Llibres

Manual del procés: Vocabulari imprescindible de combat

Pau Vidal

Foto
Títol: Manual del procés: Vocabulari imprescindible de combat
Autor:
Editorial: Angle Editorial
Col·lecció: El fil d'Ariadna
Pàgines: 144
ISBN: 978-8416139620
Compra'l per 15,2€
Manual del procés fa un recorregut per l’actualitat catalana a partir de les paraules que sentim contínuament: full de ruta, desconnexió, indepes, federalisme, dret a decidir, plebiscitàries, xiulada... Definint amb ironia, humor i alhora rigor filològic els mots amb què parlem del procés d’independència, Pau Vidal crea un glossari del conflicte entre Catalunya i Espanya que es revela com un exercici intel·lectual de primer ordre.

En cada una de les paraules que conformen aquest vocabulari hi trobem l’ús que se n’ha fet en diversos mitjans i les curiositats que la recerca lingüística ens depara: sabíeu que el federalisme és una qüestió religiosa o que desnonament prové de la partícula negativa ‘no’? Que jutge i justícia no són de la mateixa arrel? O que ultimàtum és fill d’una paraula tan lletja com ultra?

Una reflexió lúcida i divertida sobre la terminologia del procés d’independència de Catalunya.

Biografia de l'autor

Pau Vidal i Gavilán
(Vila de Gràcia, 1967) és autor de les novel·les Aigua bruta (2007) i Fronts oberts (2012) i dels llibres divulgatius sobre llengua En perill d’extinció. 100 paraules per salvar (2005), El catanyol es cura. Interferències castellà-català (2012), l’exitós 100 insults imprescindibles. Dels cretins, tòtiles i poca-soltes a les putes i la seva descendència (2014, tres edicions) i El bilingüisme mata (2015). És assessor del nou Diccionari manual Vox de la llengua catalana (2015). Tradueix narrativa italiana contemporània (Tomasi di Lampedusa, Tabucchi, Erri de Luca, Carofiglio), especialment de la sèrie Montalbano d’Andrea Camilleri, i és responsable dels mots encreuats en català del diari El País.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.252.089 missatges
  • 219.482 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat