Llibres

Dalí, el gran pensador

Efrem Gordillo

Foto
Títol: Dalí, el gran pensador
Autor:
Editorial: Deu i Onze
Col·lecció: País
Pàgines: 208
ISBN: 978-8493940294
Compra'l per 17,57€
Amb més de 8.000 pàgines escrites, a més de pintor, Salvador Dalí és també un dels pensadors i escriptors més insignes del segle XX. Amb aquest llibre convidem el lector a descobrir-lo. A través d'un recorregut pels temes capitals de la seva filosofia, veurem l'esperit crític, vitalista i punyent d'una ment delirant més rabiosament fresca i actual que mai.

Fins ara m'inclinava a pensar que els surrealistes, que semblen haver-me escollit com a sant patró, eren uns bojos absoluts. Però el jove espanyol, amb els seus ulls càndids i fanàtics i el seu innegable mestratge tècnic, m'ha suggerit una altra apreciació i a reconsiderar la meva opinió.” —Sigmund Freud

Ens trobem davant d'una exaltació sense fre del personalisme, davant d'una falta de pudor indecent, de l'estirabot final de la crisi del sentit del ridícul. Una obra saturada d'una imaginació desbordant, sovint divertidíssima. Un magma palpitant de vida barreja de perversitat i de puerilitat, d'arrauxament i de precaucionisme infal·lible. Una llibertat mental extraordinària. El seu cèlebre bigoti és un objecte que es penja i despenja a voluntat. Dalí voldria amenitzar el món, trencar la crosta de grisor, de mediocritat, que l'envolta, convertir la gent en éssers irreductibles, insolubles, impossibles d'intercanviar.” —Josep Pla“La pintura només és una forma més d'expressar la meva personalitat.

"La pintura tan sols és una de les més imperfectes manifestacions de la meva intel·ligència. Crec que sóc millor escriptor que pintor, i arribarà el dia en què això serà acceptat.”  —S. Dalí

Biografia de l'autor

Efrem Gordillo i Pla
(Blanes, 1987) és professor de filosofia. Dalinià de nova fornada que va descobrir els escrits del pintor gràcies a un treball d'estètica que va haver de fer a la facultat. Literalment va quedar astorat quan va descobrir el gruix de les obres completes de l'artista a la biblioteca de la universitat i quan va començar pel volum d'assajos ja no va poder parar de llegir Dalí, absolutament fascinat. També està convençut de la gran qualitat literària de Dalí.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.286.734 missatges
  • 220.707 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat