Llibres

Avel·lí Artís i Balaguer i Barcelona: Vida i obra

Diana Coromines

Foto
Títol: Avel·lí Artís i Balaguer i Barcelona: Vida i obra
Autor:
Editorial: Ajuntament de Barcelona
Pàgines: 256
ISBN: 978-8498505870
Compra aquest llibre
Avel·lí Artís i Balaguer (Vilafranca del Penedès, 1881 – Ciutat de Mèxic, 1954) era un dramaturg qui, conjuntament amb el seu germà Josep Artís i Balaguer (1875 – 1956), va ser l'iniciador d'una nissaga d'intel·lectuals cabdals per a la cultura catalana del segle XX. I no podem obviar la tasca d'editor d'Andreu Artís i Balaguer, entre altres coses, perquè del seu taller van sortir els 18 números del fulletó “Un enemic del Poble. Fulla de subversió espiritual” que dirigia Joan Salvat-Papasseit.

Coetanis d'Eugeni d'Ors i de Francesc Pujols, aquests dos germans són dues personalitats de la cultura del país en el món de l'edició, del teatre i del periodisme. Josep Artís és un dels historiadors de referència de la història del teatre a Catalunya (estudià l'obra de Josep Robreño i la història del Liceu i del teatre a Barcelona) i l'Avel·lí va escriure diverses obres de teatre, amarat pels ideals d'Ibsen, i arribà al seu punt de glòria l'any 1925 amb l'obra “Seny i amor, amo i senyor”.

El llibre inclou les obres: Comèdia de Guerra i amor, Les noies enamorades, Seny i amor, amo i senyor. El pròleg és de Francesc Foguet i Boreu.

Biografia de l'autora

Diana Coromines i Calders és doctora en traducció. Professora a la Univeristat Pompeu Fabra (UPF) i ànima incansable de l'estudi de diverses llengües, sobretot l'alemany. Néta de l'escriptor Pere Calders i Rossinyol, ha treballat en el reconeixement de l'obra del seu avi, i d'Avel·lí Artís i Gener, cunyat d'aquest. També és membre del col·lectiu SoftCatalà.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.252.086 missatges
  • 219.482 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat