Llibres

Elisabet Cristina de Brunsvic: La reina dels catalans a Mataró. Juliol de 1708

Xavier Amat

Foto
Títol: Elisabet Cristina de Brunsvic: La reina dels catalans a Mataró. Juliol de 1708
Autor:
Editorial: Biblioteca Serra d'Or
Pàgines: 120
ISBN: 978-8498837049
Compra'l per 16,15€
Des del setembre de 1711 al març de 1713 Catalunya estigué governada per una emperadriu consort, Elisabet Cristina de Brunsvic. Quan Carles d'Àustria marxà de Barcelona a la cort de Viena per a ser investit emperador, nomenà la seva esposa lloctinent, governadora i capitana general de Catalunya, a més de ser reina dels territoris del regne d'Espanya que dominaven els Aliats, en aquells anys ja pràcticament només el Principat. És per això que se la va conèixer com "la reina dels catalans".

Malgrat la rellevància històrica del personatge, el pas d'Elisabet Cristina per la nostra terra és poc conegut. La seva arribada tingué lloc a la platja de Mataró el 25 de juliol de 1708. Les cròniques de l'època narren l'entusiasme que la seva presència suscità entre la població. El llibre que teniu a les mans té el seu punt àlgid en aquells dies que van del 25 al 31 de juliol de 1708 a Mataró, fent una aproximació a la figura d'Elisabet Cristina i als moments que li van tocar viure.

Biografia de l'autor

Xavier Amat i Puig (Mataró, 1975) és periodista llicenciat en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat o col•laborat en diversos mitjans, com ara Crònica de Mataró, Capgròs, Mataró Report, Ràdio Argentona, Mataró Ràdio, El País, Descobrir Catalunya o Time Out Barcelona. Ha publicat els llibres F.C. Argentona. 75 anys de futbol (1998), fet a quatre mans amb el periodista Xavier Lorente, i Veus de Mataró. Les lluites veïnals explicades pels seus protagonistes (2009), amb fotografies de Sergi Bernal. Aquest 2014 ha publicat també l'assaig Llach, lletra i música.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.253.944 missatges
  • 219.555 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat