Llibres

Plataforma per la Llengua. 20 anys defensant el català

Francesc Marco

Foto
Títol: Plataforma per la Llengua. 20 anys defensant el català
Autor:
Editorial: Editorial Base
Col·lecció: Base Històrica
Pàgines: 241
ISBN: 978-8415711957
Compra'l per 14,25€
La llengua catalana és més d’actualitat que mai. Ho demostren les sentències contra la immersió lingüística a les escoles de Catalunya, les mobilitzacions dels docents de les Illes Balears, el tancament de mitjans de comunicació públics al País Valencià i fenòmens com els del LAPAO a la Franja de Ponent. En aquest context, el paper de la societat civil en fer del català la llengua comuna i de cohesió social és imprescindible.
Plataforma per la Llengua. 20 anys defensant el català és un estudi d’història actual. En el llibre, el jove historiador Francesc Marco ens enllaça el passat més immediat amb el present polític del país, des de la transició fins a la consulta del 9 de novembre. L’autor desenvolupa la seva investigació en un volum que compta amb pròleg del filòleg Jordi Manent i reflexions d’Òscar Escuder, president de la Plataforma per la Llengua i de Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana.

Així, Francesc Marco ens exposa en una obra d’èpica, pragmatisme i convenciment, una panoràmica de les darreres dècades d’activisme a favor de la llengua catalana, des de la Crida a la Solidaritat fins a l’ONG del català.

Biografia de l’autor

Francesc Marco i Palau (Tarragona, 1989). Doctorand en Història Comparada, Política i Social a la Universitat Autònoma de Barcelona. Llicenciat en Història a la Universitat Rovira i Virgili i Màster en Història de Catalunya a la UAB. Ha ampliat la seva formació a la Universitat de València. Columnista de premsa i opinador en diversos mitjans de comunicació, ha publicat estudis contemporanis en revistes especialitzades i de divulgació tant catalanes com internacionals. Tracta temes d’ideologia, societat i cultures polítiques actuals, així com d’art del segle XX.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.251.490 missatges
  • 219.464 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat