Notícia

No deixis que et trepitgin els drets!

En un moment on la vulneració de drets està sobre la taula, recorda que la Generalitat ha impulsat l’obertura de l'Oficina de Drets Civils i Polítics

En un moment on la vulneració de drets està sobre la taula, recorda que la Generalitat ha impulsat l’obertura de l'Oficina de Drets Civils i Polítics, un organisme que vol vetllar per totes aquelles llibertats i drets que es veuen reflectides al Pacte internacional dels drets civils i polítics, aprovat per l’Assemblea General de les Nacions Unides reunida a Nova York el 16 de desembre de 1966 i que va entrar en vigor el 23 de març de 1976.

 

El Govern de la Generalitat va aprovar el dia 7 de juny la creació de l’Oficina de Drets Civils i Polítics. L’Oficina, que depèn orgànicament del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, va entrar en funcionament el passat mes d’octubre i té les funcions següents:

a.   Definir i coordinar les polítiques del Govern relacionades amb els drets civils i polítics i establir-ne els plans d'actuació corresponents conjuntament amb els diferents departaments implicats en aquestes polítiques.

b.   Planificar, supervisar i fer el seguiment de l'execució de les mesures, iniciatives i actuacions de les diferents unitats del Govern que tenen competències en els àmbits sectorials que s'inclouen en els drets civils i polítics.

A més, l’Oficina vol promoure i divulgar la defensa dels drets civils i polítics dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya i garantir-ne el compliment. És en aquest sentit que es compromet a treballar de forma coordinada amb tots els departaments que tenen competències en aquest àmbit per establir els plans d’actuació, posar a disposició de la ciutadania instruments d’assessorament i planificar i fer el seguiment de l’execució de les mesures endegades.

Així doncs, el Govern de la Generalitat de Catalunya està compromès a protegir els teus drets civils i polítics, individuals i col·lectius. La posada en marxa de l'Oficina de Drets Civils i Polítics ha de permetre lluitar contra les actituds violentes o denigrants que atempten contra la cohesió i la convivència a Catalunya, fer el seguiment de les possibles vulneracions d'aquests drets i donar suport a les persones i col·lectius que n’han pogut ser víctimes i col·laborar amb la tasca que estan duent a terme a Catalunya diferents entitats i organismes compromesos amb aquest mateix objectiu.

Si creus que s’ha vulnerat un dret, posa’t en contacte amb l’Oficina de Drets Civils i Polítics mitjançant aquest formulari.

 

Més informació:

Oficina de Drets Civils i Polítics   

Pacte internacional dels drets civils i polítics


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.297.955 missatges
  • 221.169 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat