Notícia

(RE)imagina't un món menys sexista

Els estereotips i els rols d'homes i dones en la societat continuen molt presents a la publicitat. T'indigna veure un anunci on aquests rols són els mateixos que al segle passat? Posa-hi remei participant al concurs (RE)Imagina’t de creacions audiovisuals no sexistes, abans del 9 de novembre. Les vostres idees demostraran que és possible explicar les coses des d’una altra perspectiva. Les creacions guanyadores s'emetran per TV3!

L’Observatori de les Dones en els mitjans de Comunicació convoca cada any el concurs (RE)Imagina’t per tal d’afavorir un ús no sexista ni androcèntric dels mitjans audiovisuals i afavorir la diversitat en la representació de les identitats de gènere i LGTBIQ+, mitjançant la redacció de guions i la realització de peces audiovisuals. Ja està en marxa la convocatòria per a la 10a edició, o sigui que si voleu participar ja podeu començar a pensar com explicaríeu una història que afavorís una societat menys sexista. Traieu l’esperit crític que porteu a dins, feu servir la vostra creativitat i construïu un missatge que treballi positivament la diferència sexual.

Categories i modalitats de participació
Hi ha dues categories participació per edats:
1. Grups de nois i noies de 14, 15 i 16 anys
2. Grups de nois i noies de 17 i 18 anys

Els i les participants poden optar a les següents modalitats:
A. Idea, guió i storyboard d'una creació audiovisual que defensi un ús no sexista ni androcèntric dels mitjans audiovisuals i afavoreixi la diversitat en la representació de les identitats de gènere i LGTBIQ+. Durada màxima: 20 segons.
B. Realització d'una creació audiovisual que defensi un ús no sexista ni androcèntric dels mitjans audiovisuals i afavoreixi la diversitat en la representació de les identitats de gènere i LGTBIQ+. Durada màxima: 30 segons.

Els guions i els espots han de correspondre a algun producte imaginari o una campanya de sensibilització contra el sexisme. Tant el guió, com l’espot realitzat, s’hauran de fer en grups d’entre tres i cinc persones.

Qui hi pot participar?
Podeu participar en el concurs si sou alumnes dels centres educatius o grups d’educació en el lleure dels municipis implicats en l’Observatori: Altafulla, Barcelona, Castellbisbal, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Cubelles, El Masnou, Esplugues de Llobregat, Gavà, Girona, Llançà, Malgrat de Mar, Martorelles, Molins de Rei, Rubí, Sant Adrià del Besòs, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Pere de Ribes, Sant Quirze del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, Vacarisses i Vilafranca del Penedès.

Premis
S’atorgaran vuit premis, quatre per a guions i quatre per a peces audiovisuals:
- 2 premis als millors guions presentats a la categoria de 14 a 16 anys
- 2 premis als millors guions presentats a la categoria de 17 i 18 anys
- 2 premis a les millors creacions audiovisuals presentades a la categoria de 14 a 16 anys
- 2 premis a les millors creacions audiovisuals presentades a la categoria de 17 i 18 anys

Els grups guanyadors de la modalitat de guions (A) podran realitzar la seva idea amb els equips professionals i tècnics de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull. Les peces realitzades s'emetran per TV3, en el programa INFO K. També estaran disponibles al web de l'Observatori, al blog de l'INFO K i es difondran a través de diverses plataformes a Internet. Així mateix, restaran a disposició dels municipis i centres participants per si els interessa fer-ne difusió.

Els quatre grups guanyadors dels millors espots realitzats tindran l’oportunitat de participar, amb tot el seu grup classe, en un taller de muntatge col·laboratiu amb l’enginy tecnològic Mash Up Table.

Terminis
Termini d’inscripció: 10 novembre de 2018
Elaboració de guions: del 12 de novembre de 2018 al 8 de febrer de 2019
Entrega de guions: 8 de febrer de 2019
Es fan públics els guions escollits: 1 de març de 2019
Entrega de les creacions audiovisuals: 22 de març de 2019
Es fan públics els treballs guanyadors de les creacions audiovisuals: 11 d'abril de 2019
Producció i enregistrament del reportatge amb Universitat Ramon Llull: del 5 de març al 12 d'abril de 2019
Podeu consultar la resta del calendari a les bases del concurs.

Si teniu fusta de guionistes, actrius, actors, directores, directors o càmeres i teniu una bona idea per “vendre” un producte o una campanya no sexista, poseu-vos les piles i aprofiteu aquesta oportunitat. Amb les vostres idees contribuireu a construir una societat més justa en matèria de gènere.

 

Més informació


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.297.984 missatges
  • 221.170 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat