Notícia

Hip-hop per la pau

L'objectiu és contribuir a la superació de conflictes socials a través de la música rap

Nova edició del concurs Hip-hop per la Pau, adreçat a joves d’entre 12 i 25 anys, per contribuir a la superació de conflictes socials a través de la música rap. El termini per presentar les sol·licituds finalitza el proper 30 de gener, coincidint amb el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (DENIP).

L’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) convoca la tercera edició del concurs Hip-hop per la Pau per commemorar el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau, sensibilitzar la població, fomentar la creativitat i fer visible el compromís de les persones joves en l’àmbit de la pau. L’ICIP és una entitat de recerca, divulgació i acció que promou la cultura de la pau en la societat catalana i en l’àmbit internacional.

Entitats participants
En el concurs poden presentar candidatures diferents entitats, públiques o privades de Catalunya. En funció del tipus d’entitat hi ha dues modalitats:
1. Centres públics, privats concertats i privats autoritzats, o en tràmit d’autorització, d’ensenyament secundari obligatori, formació professional i de batxillerat.
2. Centres i entitats públics o privats, sense afany de lucre, d’acció socioeducativa, culturals, juvenils o cívics.

Projectes
Els centres han de presentar una peça de rap, de creació i interpretació pròpia, a través d’una composició audiovisual en format de vídeo, d’una durada màxima de 4 minuts. Cal la participació activa de com a mínim tres persones, incloent-t’hi totes les que fan la gravació o que no surten a les imatges.

Els versos han de ser de creació pròpia. Les bases o música instrumentals poden ser de creació pròpia o d’ús lliure. Les obres es poden presentar en l’idioma triat pels participants.  Si l’idioma no és el català, el castellà o l’anglès, cal aportar una traducció escrita a una d’aquestes tres llengües.

La composició ha d’estar vinculada a la cultura de la pau, i en concret a una o diverses de les qüestions següents:
• Celebració de les diferències
• Convivència en els espais urbans o escolars
• Crítica a la violència
• Denúncia de violacions de drets humans
• Solidaritat amb persones atrapades o que fugen de conflictes armats
• Paper dels i les joves en la construcció de la pau

En la modalitat 1, el vídeo ha de ser realitzat i protagonitzat únicament per alumnes inscrits al centre educatiu. En la modalitat 2, per joves d’entre 12 i 25 anys vinculats al centre o entitat que es presenta en la convocatòria. En aquesta segona modalitat, queden excloses les candidatures que comptin amb un participant que tingui més de 25 anys el dia que es compleixi el termini per a presentar-les.

Premis
S’atorgaran un màxim de dos premis per a cadascuna de les modalitats, sense perjudici de les mencions que el jurat consideri pertinent concedir.

El primer premi consisteix en l’enregistrament i producció musical d’una peça de rap, de temàtica vinculada a la pau, en un estudi professional de gravació amb assessorament artístic. El segon consisteix en un taller de rap impartit a l’entitat o centre guanyador per un professional del hip-hop de prestigi reconegut.

Sol·licituds
Cadascuna de les entitats participants pot presentar fins a un màxim de tres candidatures per optar al premi, fins al 30 de gener de 2019, i de manera presencial en el registre de l’ICIP, al carrer Tapineria núm. 10  de Barcelona. Trobareu el formulari de sol·licitud en el web de l’ICIP.

El concurs compta amb el suport del Departament d'Ensenyament i de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

 

Més informació


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.298.214 missatges
  • 221.180 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat