Notícia

Com passar uns dissabtes a la tarda molt especials

A Catalunya hi ha 750 entitats d’educació en el lleure que entre mitjans de setembre i principis d’octubre obren les inscripcions a les seves activitats. Són activitats variades que es desenvolupen els dissabtes a la tarda i durant alguns cap de setmana, amb una excursió al trimestre. Els nois i les noies que hi participen se’ls agrupa per edats.

L’educació en el lleure és una eina educativa perquè infants i joves creixin com a persones i es converteixen en adults actius i compromesos.

Per apuntar-s’hi cal assumir el compromís d’assistir-hi tots els dissabtes i també anar a les excursions, és a dir, que no val anar-hi només els dissabtes que et vagi bé. Amb l’assistència continuada es construeix una convivència entre tots i totes, i una relació amb els monitors/es i caps, que són joves d’entre 18 i 24 anys majoritàriament, amb moltes ganes de fer que els participants s’ho passin bé mentre aprenen i posen en pràctica valors com:
- la convivència
- l’estima per l’entorn
- la participació
- la generositat
- el compromís amb els altres
- el respecte a la diferència
- la iniciativa personal

S’ha de tenir en compte que les entitats d’educació en el lleure estan formades per monitors/es i caps que fan aquesta tasca de manera voluntària perquè creuen i participen del projecte educatiu i dels valors de l’escoltisme i de l’esplai. En molts casos, aquests monitors/es i caps també van créixer anant al cau o a l’esplai cada dissabte a la tarda, i ara dediquen part del seu temps lliure a ensenyar tot el que van aprendre quan eren infants.

La majoria de les entitats estan agrupades en grans federacions i moviments. Mitjançant el cercador que hi ha a “Vine al cau, vine a l’esplai” es pot saber quins caus i esplais hi ha a cada municipi i a quina federació o moviment pertanyen. També s’hi poden trobar alguns vídeos en què participants i monitors/es i caps expliquen en què consisteixen les activitats i que suposa per a ells i elles aquesta experiència. 

Més informació.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.268.254 missatges
  • 220.053 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat