Notícia

El Carnet Jove inicia l'última fase de l'acció participativa per definir el nou carnet amb tallers arreu del territori

Més de 8.900 joves ja han fet propostes en àmbits com ara el transport públic, la mobilitat internacional o els tipus d'avantatges a nivell local

El Carnet Jove inicia aquesta setmana la tercera i última fase de l’acció participativa entre la joventut catalana per definir com serà el nou carnet, una iniciativa promoguda per l’Agència Catalana de la Joventut en el marc del nou impuls social del carnet.

S’han programat cinc tallers presencials a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Amposta, en els quals es preveu la participació global de 200 joves d’entre 12 i 30 anys, subdividits en quatre grups per edat (12-16, 17-21, 22-25 i 26-30). Els tallers debatran al voltant d’una quarantena de qüestions que han resultat seleccionades entre la primera i la segona fase de l’acció participativa. Ho faran acompanyats d’un tècnic de participació, que dinamitzarà el taller.

Els tallers tindran lloc el 12 de maig, a l’alberg de Barcelona, el 19 de maig a l’Hotel d’Entitats de Girona, el 20 de maig a l’alberg Sant Anastasi de Lleida, el 26 de maig a la Casa del Mar de Tarragona i el 3 de juny al Casal d’Amposta.

Durant la primera fase de l’acció participativa, entre desembre i gener, un total de 7.568 nois i noies van aportar propostes molt diverses a través de les xarxes socials i l’aplicatiu online. De totes aquestes demandes i opinions, l’Agència Catalana de la Joventut va crear 20 grups temàtics a la xarxa social Facebook, dinamitzats per moderadors en que hi van participar 1.351 joves i van fer diferents propostes concretes d’actuació, superant les pròpies expectatives que Joventut s’havia marcat.

Entre les mesures i propostes sorgides de les dues primeres fases destaquen temes que tenen a veure amb les prestacions més intrínseques del Carnet Jove, com són la quantitat i els tipus d’avantatges que ofereix, la possibilitat de personalitzar el format del carnet o l’oferta del Carnet Jove al territori, entre d’altres.

D’altra banda, els joves també han expressat propostes perquè el Carnet Jove doni resposta a les seves necessitats diàries, com són temes relacionats amb l’ocupació, l’emancipació, el foment de la mobilitat internacional, el transport públic o la informació juvenil.

Aquestes demandes van en la línia de l’impuls social que l’Agència Catalana de la Joventut ha imprès al Carnet Jove, com és la de convertir el carnet en una porta d’entrada dels joves als diferents serveis de la Generalitat com els programes Garantia Juvenil i Erasmus +, els recursos i vies d’accés per a l’orientació de la carrera laboral i acadèmica, la informació sobre beques, habitatge, cohesió social, gènere o salut. Els titulars del carnet ja poden accedir a aquestes informacions i recursos de les polítiques de joventut mitjançant un butlletí electrònic i a través de l’espai #somjoves que hi ha habilitat tant al web com a l’APP del Carnet Jove.

En aquesta línia, la directora general de Joventut, Marta Vilalta, ha reiterat que l’acció participativa vol conèixer de primera mà les necessitats, interessos, motivacions i preferències dels joves amb l’objectiu que les prestacions, avantatges i serveis del carnet s’hi adaptin i hi donin una resposta precisa i efectiva tenint en compte els diferents perfils, realitats i dinàmiques pròpies de la joventut catalana. “En definitiva, volem apoderar els joves perquè siguin protagonistes directes de la definició i creació del Carnet Jove dels propers anys”, ha declarat Vilalta.

Inscripcions obertes

Els joves que vulguin participar als tallers que hi ha programats a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Amposta poden fer la seva inscripció a través del web del Carnet Jove.

Hi poden participar tots els joves catalans d’entre 12 i 30 anys, tant els titulars del Carnet Jove com els que no ho són.

D’altra banda, tota l’actualitat de l’acció participativa que hi ha en marxa per definir el nou Carnet Jove es pot seguir a les xarxes socials a través de l’etiqueta #creacarnetjove.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Novetats

Fòrums

  • 9.066.271 missatges
  • 213.311 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums