Notícia

El Pla Integral del Poble Gitano posa en marxa un curs de monitors i monitores d'activitats de lleure infantil i juvenil

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ofereix aquesta formació gratuïta a 25 persones a fi de millorar l'ocupabilitat de la població gitana

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, en el marc del Pla Integral de Poble Gitano, ha inaugurat avui el Curs de monitors i monitores d'activitats de lleure infantil i juvenil. Aquesta formació gratuïta compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Viladecans, el Centre d’Estudis de l’Esplai i Suport Associatiu i l’Associació Cultural Gitana de Viladecans.

La formació permetrà assolir les competències que requereix la Direcció General de Joventut per obtenir el títol oficial de monitors i monitores d'activitats de lleure infantil i juvenil. En aquest sentit, capacitarà l’alumnat a intervenir de manera educativa en activitats de lleure infantil i juvenil; a organitzar, dinamitzar i avaluar activitats de lleure en el marc de la programació d'una organització, incidint especialment en l'educació en valors i atenent les mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos.

El curs, que es farà al Centre de Formació d’Adults Edelia Hernández de Viladecans, disposa d’un màxim de 25 places per a nois i noies de més de 18 anys i consta de 310 hores (125 teòriques, 160 pràctiques i 25 de treball personal dels alumnes fora de l'aula). Durant la formació es desenvoluparan diversos temes com l'animació sociocultural i temps de lleure, jocs tradicionals, expressió musical i corporal, gestió de conflictes, primers auxilis o educació per la salut, entre altres.

L'acte inaugural ha comptat amb la participació del responsable del Programa del Poble Gitano i de la Innovació Social del Departament, Ramon Vilchez; el tinent d’alcalde de Serveis d’Acció Comunitària i de Polítiques d’Igualtat de Viladecans, Ricard Calle, i el president de l’Associació Cultural Gitana de Viladecans, José Santos.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.089.402 missatges
  • 214.049 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums