Notícia

L'Agència Catalana de Joventut tanca l'any amb equilibri pressupostari

És la primera vegada, des de la seva creació l'any 2008, que no genera dèficit

L’Agència Catalana de Joventut ha tancat l’exercici econòmic de l’any 2016 amb un saldo positiu de 59.129€. Els ingressos de l’Agència provenen en un 77,11% de la seva activitat, sobretot a través dels albergs i el Carnet Jove, mentre que el departament de Treball, Afers Socials i Famílies hi aporta el 22,6%, entre aportacions per funcionament i inversions ordinàries.

Pel què fa a les despeses ordinàries, l’Agència Catalana de Joventut destina un 70% del seu pressupost al funcionament dels 20 albergs de gestió pròpia de la Generalitat i als programes socials i de promoció de la xarxa d’albergs XANASCAT. Un 16% a l’Àrea de Programes a la Joventut, un 4% al Carnet Jove i un 10% als Serveis comuns, sumant un total de 17.307.828€ anuals.

El director de l’Agència Catalana de Joventut, Cesc Poch, ha volgut posar en relleu aquests resultats econòmics i ha destacat que “per primera vegada des de la seva creació l’any 2008, l’Agència Catalana de la Joventut ha acabat l’exercici econòmic corresponent a l’any 2016, segons la liquidació pressupostària provisional, sense generar dèficit i amb equilibri pressupostari positiu”. En aquest mateix sentit, Poch a afirmat que “l’equilibri pressupostari és bàsic per al bon funcionament de l’Agència Catalana de la Joventut i en especial per garantir la continuïtat i l’impuls dels serveis per al jovent i de les polítiques de joventut, una de les prioritats del Govern”.

L'Agència Catalana de la Joventut és una entitat de dret públic adscrita al departament de Treball, Afers Socials i Famílies mitjançant la Direcció General de Joventut. Va ser creada pel Parlament de Catalunya per mitjà de la llei 6/2006, de 26 de maig.

Les funcions de l’Agència són prestar serveis a la joventut, executar programes d'interès per a la joventut i gestionar els serveis que l'Administració de la Generalitat desplegui en aquesta matèria, a més d'assessorar els ens locals en polítiques de joventut. Pel què fa als seus àmbits de gestió, és la responsable dels 20 albergs de Joventut de la Generalitat i els programes de la Xarxa Nacional d’albergs socials de Catalunya. També gestiona el Carnet Jove, amb 553.000 titulars; l’Observatori Català de la Joventut, l’Àrea de Programes de Joventut i Coordinació del Pla Nacional de Joventut de Catalunya i té una representació a les Coordinacions de Joventut als diversos territoris.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.090.193 missatges
  • 214.074 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums