Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

La Muixeranga de València a la "tabalà" de Santa Llúcia (12-D)

Corferit555 13

El proper dia 13 de desembre se celebra la festivitat de Santa Llúcia. A València hi comptem al seu cap i casal amb una de les més antigues confraries d’Occident i la més antiga de la ciutat que està dedicada precisament a l’advocació d’aquesta verge, santa i màrtir siciliana.

 

La Confraria de Santa Llúcia fou fundada en la Catedral de València poc després de l’entrada de Jaume I amb el nom de "Almoina de Santa Llúcia". El rei Joan II va confirmar els estatuts de la confraria el 1392. Martí l’Humà autoritzà la compra de cases en els terrenys propers a la Porta de Torrent o dels Innocents, actual carrer de l’Hospital, amb la finalitat de construir església pròpia dedicada a la seua Patrona. La construcció va començar el 1400 i poc després se van cedir part dels terrenys per a la construcció de l’Hospital General.

 

I ja se sap, “De la festa, la vespra”. Per tal d’anunciar l’acurtament de les nits, el 12 de desembre se celebra l’anomenada “tabalà”on una gran quantitat de tabals i dolçaines se reuneixen a la porta de l’esglesia del carrer de l’Hospital per tal de participar en la processoneta de la Confraria pels carrers del barri de Velluters.

 

“Per Santa Llúcia, un pas de puça,

per Nadal, un pas de pardal,

per Sant Antoni, un pas de dimoni”

 

Però enguany, a més a més, una cosa especial ocorrirà el dia 12 de desembre en la Tabalà de Santa Llúcia: La Muixeranga de València.

 

Per tant des de la Muixeranga de València i l’Entitat Promotora de Muixerangues us convidem a gaudir d’aquest esdeveniment tan especial  i important que serà la reaparició de la Muixeranga de València a la seua pròpia ciutat i que així, mitjançant la vostra tasca informadora i difusora, en feu ressò a la resta de la societat valenciana.

 

Divendres 12 de desembre 2008 a les 19.30

Porta de l’esglèsia de Santa Llúcia, carrer de l’Hospital, València.

 

MUIXERANGA DE VALÈNCIA

ENTITAT PROMOTORA DE MUIXERANGUES

 

http://www.muixeranga.info/

http://84.79.33.253/santallucia/index.php

Muixeranga de València: 655542907- 644215640

 

 

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.297.988 missatges
  • 221.170 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat