Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Demanen responsabilitats al Borbó per l'expulsió de musulmans d'Al-Andalus

cathalà 21.684 11 63 👍 4.442

Un intel · lectual algerià demana al Rei que recuperi la memòria històrica d'Al-Andalus


Jamal Ben Ammar Al-Ahmar, un professor universitari d'origen algerià, reclama el retorn a Al-Andalus dels descendents dels musulmans expulsats d'Espanya al segle XV, alhora que exigeix la identificació i condemna per als culpables.
El tal Jamal, que s'autoproclama descendent de la dinastia Bani Al Ahmar i, per tant, sobirà de Al-Andalus, llança la seva diatriba en la seva pàgina web, en forma de carta enviada al Rei espanyol Juan Carlos.  En principi es tractaria d'una de les moltes arengues que es difonen a través d'Internet. Però en aquest cas hi ha un element afegit de preocupació.  Jamal Ben Ammar adoctrina a diari a un grapat d'estudiants des de la seva càtedra de professor a la Universitat Farahat Abbas de la ciutat de Setif, d'Algèria, i forma part de delegacions culturals que representen el país magribí a l'estranger.

En la seva carta, recorda al Rei «la injustícia infligida sobre el poble musulmà d'Andalusia que encara pateix la diàspora a l'exili des de l'any 897, segons el calendari musulmà, i 1492 després de Crist». Dit això, el professor insta el Monarca que demani perdó, «en nom dels seus avantpassats», per l'expulsió dels musulmans, i que assumeixi «la responsabilitat de les conseqüències» que això pugui comportar.

Potser inspirat per la frustrada decisió de Garzón d'obrir les fosses del franquisme, el cas és que Ben Ammar insta «una completa investigació legal i històrica dels crims de guerra que van tenir lloc a Andalusia per les croades papals, franceses, angleses i europees , La víctima va ser el nostre miserable pobre poble, després de la caiguda de la regla islàmica a Andalusia ». En la seva opinió, «és necessari identificar els criminals, condemnar-los retrospectivament, mentre s'identifica i compensa a les víctimes per les seves calamitats i es restauren els seus títols».

En resum, proposa «una investigació històrica i legal de l'emigració obligatòria dels ciutadans i la seva dispersió en diverses zones del món, identificar els culpables i condemnar-los», així com que «s'emeti un decret que permeti als immigrants tornar a les seves llars d'Al Andalus, garantint la concessió del ple dret de ciutadania » Demana també que es restaurin «les propietats perdudes dels musulmans»; «bon tracte a la comunitat musulmana que viu a Espanya i que ha vist el seu orgull menyspreat, després de la inspecció de tribunals»; el mateix bon tracte per als sense papers, i els avantpassats dels quals van ser expulsats; que s'inclogui la causa d'Al-Andalus en les negociacions que Espanya mantingui amb grups internacionals polítics i religiosos, que es demani perdó als musulmans i que un terç dels ingressos per visites a monuments islàmics es destini «al representant legal» d'Al-Andalus.

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.122.114 missatges
  • 215.077 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat