Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

yushenko

elrockerdelgarraf109 16
Heu vist les imatges de Victor Yushenko abans i després de ser enverinat? Ho dic per parlar d'alguna cosa internacional i de vital importància, de vegades també s'ha de mirar cap a fora, i no només per parlar de la Cuba castrista.
Què us sembla?


Respostes

Configuració
 • __6889__20.520 9
  Jo també vaig flipar quan ho vaig veure... Realment tothom està mirant als russos com a culpables i si han estat ells... Es mereixen deixar de rebre el suport de la UE en molts àmbits...! I ara suposo que Yushenko guanyarà les eleccions de carrer, això sí, deixant-hi la salut.

 • antifascistaction1.185 14
  Per cert algu em, pot explicar qui es el yushenko i l'altre ?

  • elrockerdelgarraf109 16
   Per casualitat vius incomunicat?
   Busca a Internet, no et costarà gens, o llegeix un diari, se n'han escrit milers de pàgines, la feina te l'has de fer tu, no te la poden donar mastegada.

   • MergonUsuari sumador22.175 15 59👍 312
    Ets així de prepotent per casualitat o t'hi esforces a consciència?

    Busca tu a internet opinions sobre en Yushenko i no ens ho vinguis a preguntar aquí doncs, o a tu si que t'hem de donar la feina mastegada?

    • elrockerdelgarraf109 16
     Ok, pregunta, com s'ho ha fet aquest noi per no enterar-se ni d'això?

     Yushenko=líder de l'oposició a Ukraïna, prooccidental, ha estat enverinat
     Yanukovitx:cap del partit oficialista, pro-Kremlin(perdó, he de dir, pro-Rússia, aquest noi no deu saber què és el Kremlin), ha fet una topinada (perdó, he de dir que ha estafat les eleccions a Ukraïna i ha guanyat)
     El proper dia 26, eleccions altre cop.

     Tant costa assabanter-se d'això? Aquest noi no llegeix diaris? Quan es vol informar sobre la campanya electoral a Catalunya també demana que li expliquin en un fòrum del racó català?

     • MergonUsuari sumador22.175 15 59👍 312
      Ok, pregunta, com s'ho ha fet aquest noi per no enterar-se ni d'això?

      No s'ha de fer res per no assabentar-se de les coses, és al revés, has de fer quelcom si et vols assabentar del que sigui.

      Tant costa assabanter-se d'això?

      Tant costa dir aquestes tres línies bàsiques al primer missatge, i DESPRÉS afegir que es pot trobar més informació a Internet o fins i tot posant enllaços per facilitar la informació? En el cas que creguis que costa, trobo que posats a costar, costa menys no dir res i avall.

      Aquest noi no llegeix diaris? Quan es vol informar sobre la campanya electoral a Catalunya també demana que li expliquin en un fòrum del racó català?

      No puc parlar per l'Antifascistaction, però puc parlar per mi: Això bàsic que has dit tu ara ho sabia, però no pas massa més, bàsicament pq no és estrictament del meu interés. Ara, si se'n parla al Racó amb un llenguatge planer i resumint me n'interessaré. Llegir pàgines de diaris, o passar-me estona buscant pàgines per Internet no ho faré per un tema que JO considero llunyà i no del meu interés.
      Si em volgués informar de la campanya electoral a Catalunya, faria servir el mateix sistema, si m'interessa m'hi esforçaré en buscar-ne informació i sinó llegiré el que se'm posi al meu abast.

      Salut.

  • coke1.185 14
   Va no sigueu tan durs, potser ha estat per la muntanya l'últim més i no s'ha enterat jeje

   Falta tot el que ha passat els últims 8-9 dies, però et servirà per tenir una idea general:


   Les eleccions presidencials d’Ucraïna del passat 21 de novembre han portat el país a una situació de crisis, només comparable a la que es va viure l’any 1991 quan la Unió Soviètica va declarar la seva independència.

   Per entendre el conflicte és important conèixer la divisió de la societat en dos grups clarament diferenciats, per una banda la zona oest, partidaris de Víctor Iúsxenko, antirrussos, catòlics i nacionalistes, i per l’altre els partidaris d’en Víctor Ianukóvitx, russòfons , prorussos i ortodoxos , situats a l’est del país.

   Les protestes es van iniciar tan bon punt va començar a circular la noticia que, contra tots els pronòstics, hauria guanyat el candidat prorus Yanukovic. Aquesta informació va ser reafirmada posteriorment per la junta electoral central, que li atorgava un 49,46% dels vots, en front del 46,61% del seu rival (La Vanguardia, 25/11/04). Milers de persones van prendre els carrers de Kíev en protesta pels que ells consideraven un frau electoral, aquestes sospites van anar creixent després que diferents observadors internacionals denunciessin irregularitats en els comicis (en algunes circumscripcions, per exemple, figuraven més vots que votants), els EUA les va declarar il•legítimes, i la Unió Europea va expressar les seves reserves sobre la validesa de les eleccions. En canvi, el president rus Putin va ser el primer líder mundial a reconèixer Yanukovic com a president legítim d’Ucraïna, ja que aquest candidat s’havia declarat partidari de la integració amb Rússia.

   El punt màxim de tensió va arribar quan Victor Yúshenko, ignorant els recomptes oficials, es va autoproclamar president d’Ucraïna en el parlament, un cop finalitzada la sessió, i per tant amb valor purament simbòlic. En aquells moments era difícil preveure cap on podia dirigir-se el conflicte, ja que ningú sabia si les forces armades i policíals intervindrien, fins al punt que el president del parlament, Vladimir Livtin, va declarar que “s’havia impedir que Ucraina es desplaces cap a un conflicte civil” (El Pais, 24-11-04)

   Actualment, gràcies a la forta pressió popular, les amenaces internacionals de sancions i els esforços de la Unió Europea per tal d’aconseguir una sortida pacífica al conflicte, tot fa pensar que s’anirà cap a una nova celebració de les eleccions. El passat 28 de Novembre el propi parlament Ucraïnès va aprovar una resolució en que es pronunciava a favor de “la invalidació del segon torn electoral, marcat per les violacions i que no reflecteix la voluntat del poble” (Avui, 28/11/04), també demana la dimissió dels membres de la Comissió Electoral Central, tot i que el parlament no té potestat per anular les eleccions si que aquesta decisió té un fort valor moral. Actualment un grup de treball format per representants dels dos grups enfrontats ja treballa en la recerca d’una solució de consens.

   Tot i això el futur polític d’Ucraïna no sembla que s’hagi d’estabilitzar a curt plaç, el dia 29 de Novembre el Tribunal Suprem s’ha de pronunciar respecte a la validesa de les eleccions, i en el cas que les declares invalides es podria obrir un nou conflicte, ja que el governador de la regió de Donetsk , situada a l’est del país i feu dels partidaris de Yanukovich, ja ha declarat que convocarien un referèndum per declarar-se en regió autònoma si no s’accepten els actuals resultats electorals.


  • Independència i Comunisme23.092 14 55👍 632
   Et respondre mes enllà del que et responen.

   Aquet home es prooccidental, com molt be diuen, i es de la branca ucraïnesa del pais, la part occidental.
   A la part est del pais hi ha una majorai Rusa i es la part del candidat oficialista, que entre altres coses volia fer el rus llengua cooficial.

   La trajectoria politica.
   El de la oposició a estudiat a l'extranger i a fet economiques (sino mequivocu) i es claramament liberalista) l'altre candidat, l'oficialista, ve de mes enrere i te alguna consideració mes per la clase mes treballadora (la del est) on estan les mines etc.. (el seu "feu").

   Pero aixo on es tot.
   QUE HI HA DERRERE?
   Si guanya l'oposició, Ucraïna entraria dins una orbita prooccidental i en la UE, en un mercat "europeu". Mentre que si guanya l'oficialista entra en una orbita prorusa.
   L'Orvita prorusa se esta reeoganitzan, i es vol fer com una unio (suposu que mercantil) entre 4 grans republiques, Rusia, Ucraïna (entraria), Azerbaizjan, i una altre que no recordo, tot fen una mica el que va ser l'CEI (comunitat d'estats indepednets) (unio de les exrepubliques sovietiques).

   Així doncs, la UE no pot permetre creixer un altre poder que li faci la contra, perque es trobaria en una pugna economica entre USA, Xina, UE i ara Rusia i la orbita.

   Així que no es tan sols unes eleccions ni una eprsona o unes idees, sino el moviment general de blocs sensers i posicionamens estrategics.

   salut!

   • EmulatorQUsuari sumador63.758 15 6👍 18.756
    "L'Orvita prorusa se esta reeoganitzan, i es vol fer com una unio (suposu que mercantil) entre 4 grans republiques, Rusia, Ucraïna (entraria), Azerbaizjan, i una altre que no recordo, tot fen una mica el que va ser l'CEI (comunitat d'estats indepednets) (unio de les exrepubliques sovietiques)."

    Bielorússia potser? Em sembla que fa anys el seu president i el de Rússia havien signat una mena de tractat de cooperació.

 • __2685__7.557 15
  Jo estic seguint desde el primer dia d'eleccions als dos candidats, m'interessa molt les eleccions d'Ucraïna, ja que els meus pares acullen a una nena d'un poble anomenat Bucha, prop de Kiev. El dia de les eleccions no m'enterava molt bé qui defensava cada cosa, pero tinc contactes al msn de Kiev i em van informar sobre qui es cadascú, i em vaig enterar així del problema de que les eleccions havien segut manipulades. Desde el moment actual, a tots els contactes ucraïnesos del msn els vaig preguntar per cadascú dels candidats, pero tots/es defensaven a Yushenko, encara que els meus contactes son de Kiev.
  Cada dia m'informaven un poc de com havia anat el dia per Kiev, i sempre em deïen que acabaven de vindre de manifestacions. També m'enterava pel telenotícies d'Europa, l'Euronews, de com anava tot per alla. Jo clarament done el meu suport a Yushenko per ser un candidat liberal i europeista, i perque l'altre candidat, el Yanukovix es un caciquista i corrupte, al igual que Kusman, president d'Ucraïna desde la seua independència, i del mateix partit que el pro-rus, que ha dut a Ucraïna a la misèria amb la seua corrupció i caciquisme. La gent ja esta farta, i llevat de les zones rusofones del sud, tots donen suport a Yushenko, inclos la gent d'altres països com jo. El dia 3 de gener vull anar a Ucraïna per a visitar a la meua germaneta, i per a visitar Kiev, i ja de passada per a saber com va el tema electoral per alla, que encara que les eleccions siguen el dia 26 de desembre, segurament el 3 de gener encara hi haura moviment pels carrers. M'encantaria poder anar-hi a les eleccions per voreles en directe, pero em sera impossible. Si algú vol vindre a Kiev amb mi perque li interessa vorel, i perque vol anar a alguna mani i traure l'estelada (propaganda, jaja) que vinga, el dia 3 passa un bus per tots els PPCC. A les 16:45 ix desde l'estació de busos de Castelló de la Plana, i aproximadament per les 19,30 ho fa per les de Catalunya, pero ara mateixa no tinc ací el prospecte del viatge, ja vos informare més endavant. Seria interessant que anarem moltes persones dels PPCC en una especie de Trobada internacional. Ens ho donen mastegat per a fer aquesta Trobada, ara sols faltem nosaltres en dir que si. Exactament el bus si que passa per tots els PPCC, sera una indirecta???

 • sergi7873 15
  pel que es veu, no hi ha cap bona opció desde el nostre punt de vista, sobretot al haber només dos partits. Això sembla una miniguerra freda, utilitzant països satelit per posicionar-lo a l'orbita dels interessos de dos grans països.

 • SoLdAt_CaTaLa1.328 15
  Ucraïna, per la seva situació geogràfica i econòmica, no pot allunyar-se gaire de Russia.

  O bé entra a Europa per la porta gran a base de talonari en blanc, o del contrari depèn totalment de l'economia russa. Com tota la resta dels països de la CEI. Ni Azerbaidjan ni Turkmenistan ni cap altre país d'aquests és res sense Russia.

 • __2685__7.557 15
  Hola, tinc ací el prospectedel bus que du el dia 3 de gener a Kiev, i el qual passa per tots els PPCC, i es de veritat.
  Passa a les 11 hores per Alacant, 11:50 per Benidorm, 15:45 per València, 16:45 per Castelló de la Plana, 19:00 per Tarragona, 21:00 per Barcelona, 21:50 per Lloret de Mar, i 22:20 per Girona. Ale, per a que després no hem cregau, jeje. Veïeu com si que passa per tots els PC? I perque les Illes Balears hauria de travessar mar, que si no igual passa també . Ja sabeu, el dia 3 passara el bus de viatge a Kiev per a que tots els joves independentistes dels PC fem una gran Trobada Internacional a la capital d'Ucraïna, a Kiev. El bus pararà a els parades de bus de les anteriors ciutats, i el preu de anada i tornada del bus serà de 260 €, amb un 10% de descompte si som menors de 26 anys i majors de 60. Ja veïeu, el preu tampoc es un inconvenient, ja que jo un viatge com aquestos pensava que podria costar uns 600 €. Es una gran oportunitat per a dur l'independentisme català pel món, i més ara que Kiev i Ucraïna necessiten l'afecte i el calor internacional. Vinga companys, pense-vos-ho, jo si que anire, i m'agradaria que vosaltres també.


Publicitat

Fòrums

 • 9.251.497 missatges
 • 219.464 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat