Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

EUPV expulsa a Joan Ribó i a Alfred Botella per donar suport a Iniciativa

JoanJoanPV21.666 13 64👍 90

EUPV expulsa al seu ex coordinador Joan Ribó i a l’ex líder del PCPV Alfred Botella per donar suport a Iniciativa. [EMV]

Classificat com a: Notícies — ANNA @ 12:34 pm

  [EMV] La divisió interna en Esquerra Unida va viure el seu capítol més dramàtic amb l’enfrontament en els tribunals entre la direcció que comanda Glòria Marcos i la federal per a resoldre qui tenia la potestat per a decidir les llistes a les generals

F. Arabí, València - EL MERCANTIL VALENCIANO
Va guanyar el pols la majoria d’EU, que sosté a l’executiva, i va perdre aquell envit el coordinador general d’IU, Gaspar Llamazares. En termes aritmètics, el drama va tocar fons el 9 de març, quan, malgrat confirmar-se clarament com l’opció majoritària a l’esquerra del PSPV -posició que disputaven amb qui s’havien escindit, Iniciativa, que concorria amb el Bloc, Esquerra Unida es va quedar per primera vegada sense escó en el Congrés.
Més enllà dels nombres, que en política és el que més compte, l’episodi que simbolitza el calat de l’estrip intern que s’ha produït en Esquerra Unida és l’expulsió de qui va ser el seu indiscutible coordinador general Joan Ribó. Segons ha pogut saber aquest diari, la permanent d’Esquerra Unida va comunicar per carta al també ex portaveu en les Corts que havia estat esborrat del cens de militants com a conseqüència dels seus flirteigs amb Iniciativa del Poble Valencià, la formació creada pel corrent nacionalista d’EU i liderada per Pasqual Mollà i la portaveu de Compromís en les Corts, Mònica Oltra, entre uns altres.
Ribó liderava el sector Projecte Obert, una espècie de tercera via entre la majoria capitanejada per Glòria Marcos i configurada entorn del PCPV i Iniciativa, creada a partir de la històrica Esquerra i País. Amb tot, els afins a Ribó van fer causa comuna amb aquests últims en el seu enfrontament amb la direcció i en la seua aliança amb els llamazaristes de Madrid. En aqueixa missiva, que li va ser remesa abans fins i tot de la campanya electoral, se li explicava a Ribó que la seua presència en la mesa presidencial en l’acte en el qual es va presentar públicament la candidatura d’Isaura Navarro (cap de llista per Iniciativa) era una falta greu considerada motiu d’expulsió en els estatuts del partit, igual que la seua participació en un acte que la pròpia Iniciativa va celebrar a Villar del Arzobispo. Des de l’entorn de Ribó van manifestar ahir que la comunicació de la baixa es va produir fins i tot abans que, en plena campanya, se celebrara aqueix míting, i van afegir que damunt Ribó no va participar en el mateix, malgrat que la seua presència havia estat anunciada.
Joan Ribó, que va ser candidat a president de la Generalitat en 1995, no està a soles en la seua condició d’expulsat. Una mesura similar s’ha adoptat respecte a Alfred Botella, ex secretari general del Partit Comunista del País Valencià (PCPV) entre 1997 i 2004. Botella, que ha estat 20 anys diputat, va rebre a principis d’abril un correu electrònic en el qual se li informava que havia estat donat de baixa per contravenir de forma flagrant els estatuts de la formació a l’incorporar-se a la llista d’Iniciativa-Bloc per Alacant. Ni Ribó ni Botella pensen recórrer les expulsions.

Bort i Bustos decideixen anar-se
Botella va dir ahir sentir-se “contrariat” per la seua expulsió “després de tants anys de militant”. “D’una banda estàs afectat, però també és veritat que et lleves un pes de damunt quan veus que ja no compartiràs militància amb persones d’aquesta índole”, en al·lusió a la direcció. “EU no té remei ni IU tampoc amb gent com Frutos que diu a Llamazares que agafe la maleta i es vaja al seu poble”, va agregar. Per a l’ex dirigent comunista, “aquesta EU no té res que veure amb la que aglutinava a tots els colors de l’esquerra; aqueix tercer espai haurà d’ocupar-lo altra força”. Tant Ribó com Botella es van donar de baixa voluntàriament del PCPV el passat mes d’octubre. En el primer cas, com resposta a la decisió de l’actual secretària general del partit, Marga Sanz, de presentar-se contra Llamazares a les primàries d’IU per a ser candidat a president del Govern.
Altres dos integrants del sector de Ribó, l’ex diputat provincial Josep Vicent Bort i l’ex alcalde de Puçol Juan Manuel Bustos, han causat baixa voluntària en el partit. Van prendre la decisió quan es van incorporar a la candidatura d’Iniciativa-Bloc.

Respostes

Configuració
 • JoanJoanPV21.666 13 64👍 90

  Comentaris interessants a la noticia:

   

  2 comentaris a “EUPV expulsa al seu ex coordinador Joan Ribó i a l’ex líder del PCPV Alfred Botella per donar suport a Iniciativa. [EMV]”

  1. PCPV comenta:
   abril 29th, 2008 at 5:10 pm

   Jo no sé quina confusió s’han montat entre Paco Arabí i els sus “informants”. Però el que s’ha aplicat en EUPV és l’apartat d de l’article 9 dels Estatuts, que defineix com a motiu de baixa “demostració de militància en un partit polític que competisca electoralment amb EUPV o IU”.

   Aquest motiu es diferencia netament del previst a l’apartat b, que parla de “resolució sancionadora” (expulsió). Aquesta mesura, l’expulsió, s’ha aplicat únicament a les 2 trànsfugues (Mònica Oltra i Mireia Mollà), després de la tramitació d’un expedient durant messos, amb possibilitat d’alegacions, etc.

   Naturalment, quan algú es presenta en una candidatura enfront d’EUPV (cas d’Alfred Botella), la baixa és automàtica, i no té sentit la tramitació d’una expulsió amb la formació d’una Comissió d’Investigació, etc. Que ara diga sentir-se “contrariat” únicament demostra la seua falta de seriositat i de sentit ètic. Si algú es vol apuntar en un partit que competís electoralment amb la seua organització anterior, o presentar-se en la seua candidatura, un mínim sentit ètic obliga a demanar prèviament la baixa, com van fer Bort, Bustos i altres.

   En tot cas, EUPV no ha fet cap “caça de bruixes”. Les baixes produïdes al seu Consell Polític han portat a que corregués la llista per la qual aquestes s’havien presentat en l’Assemblea d’EUPV, fins a persones amb voluntat de romandre al si d’EUPV, que s’han integrat sense cap problema al seu òrgan de direcció.

   Tot això, en tot cas, és aigua passada. La nostra tasca ara és reconstruir una alternativa d’asquerres des de la coherència i l’honestedat política. I en això estem des d’EUPV.

   Rafael Pla López
   secretari de Formació i Debat del PCPV

  2. jaume66 comenta:
   abril 29th, 2008 at 6:24 pm

   Joan Ribó: ‘EUPV té tics que em recorden comportaments del passat’
   http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2836970&p_edi=General

 • N4rGo7.172 14 299

  Per mi Joan Ribó és un dels millors politics que hi ha al País Valencià.

   

  EUPV dona pena, fa temps que han perdut el Nord

 • El_tio_MeL2.308 11 767

  Com hem va dir algú important del rollo ahir "lo de EUPV, és flipant! No lis queda amb qui barallar-se, ho han fet amb tots!"

 • Taverner14.248 11 140👍 82

  Una vertadera llàstima, però almenys es quedaran tots els sectaris a soletes practicant onamisme tranquilament mentre s'afonen a poc a poc.

  Espere que això passe a la resta de partits polítics valencians (el PP no va inclós ), perquè el que ha passat a EUPV, internament, passa arreu. Amb persones que diuen que són els més i no deixen treballar els que de veritat treballen o simplement es creuen el que fan.

   

 • Endimoniat1.122 11

  A EUPV li queden 3 anys de vida, exactament fins les pròximes eleccions municipals. Actualment conta amb menys de 40 regidors arreu de tot el país i amb 3 diputats al Parlament valencià. Recordem que esta fora també de la majoria de grans ciutats del nostre país (Alacant, València, Castelló, Elx, etc.) i compta amb una divissió interna fortissima.

   

  A mi personalment en fa prou de llàstima, perquè en el seu dia vaig creure en eixe projecte, a dia de hui totalment destruït. Actualment el futur del nacionalisme valencià passa única i exclusivament pel BLOC.

 • Endimoniat1.122 11

  A banda d'això, pel que se, EUPV també esta arruinada econòmicament. Han tingut que tancar seus, despedir treballadors i els que queden no cobren quan toca. Tot això, son simptomes evidents que tenen un futur ben negre.

  • JoanJoanPV21.666 13 64👍 90

   La seu de València els la van embargar per quedar-se sense els regidors de l'Ajuntament, i ara la comparteixen amb el PCE.

   • Algú17.118 14 99👍 1.418

    No l' enbargaren, la tenien en lloguer i van decidir no continuar pagant-la (o almenys eixa és la versió oficial)

     

    De fet IU té poques seus en propietat. Segurament la de Madrid la perdran quan el banc (popular) pretenga cobrar els més de 10 milions d' € en deutes quer acumula l' organització. Però encara no han embargat res.

 • El Lider5.116 12 419

  Joan Ribó durant molt de temps ha sigut dels pocs que ha donat un poc de dignitat a les corts Valencianes.

  Que l'espulsen d'EUPV em pareix la cosa mes normal del mon, si ell recolsa un altre partit, el que no es normal es que ell mateix no s'haja donat de baixa...

 • gustau_1975248 10

  Per mi Joan Ribó és dels pocs polítics que defensaven el País Valencià i sabia dir les coses amb els seu accent. Espere què no deixe l’activitat política perquè al meu parer el Bloc i República Valenciana no el tenen molt clar això de l’ independència i els PPCC.

   

  Anim Joan pel País Valencià

   • gustau_1975248 10

    Potser he estat masa dur amb el Bloc i EV,  però a les passades eleccions el missatge del Bloc no semblava molt independent. Vaig rellegir fa poc "Nosaltres els valencians" de Joan Fuster i no m'agradaria què el Bloc passe a un discurs sucursalista com explica Joan Fuster què passà al principi del SXX amb Blasco Ibáñez.

     

    • El_tio_MeL2.308 11 767

     però a les passades eleccions el missatge del Bloc no semblava molt independent.

      

     Açò no és Catalunya, no pots anar per ahí ale, jo em presente, perque vull la independencia, això si, el BLOC té com a objectiu augmentar el grau d'autonomia valenciana, fins l'objectiu final, que és la independencia. De totes formes, si que és veritat que eixe missatge, encara que siga de forma més moderada, no és fa vore quasi res.

      

     Vaig rellegir fa poc "Nosaltres els valencians" de Joan Fuster i no m'agradaria què el Bloc passe a un discurs sucursalista com explica Joan Fuster què passà al principi del SXX amb Blasco Ibáñez.

     Val, a Joan Fuster, no hi ha que prendre-se'l mai com a dogma de fe. Hi ha que ser molt critic. Sucursalista el BLOC? Que va! I no el comparem amb Blasco Ibañez, que per més voltes que li dones era un espanyolista, republica això si, però espanyolista.

      

     Per cert, qui és EV?

     • gustau_1975248 10

       

      Tu ho has dit, el missatge independentista gairebé no el sentim, sembla una tendència general, CiU , ERC no fan aquest discurs inicial i això ha creat que els catalans siguen descontents. I en el Bloc? És ben clar què cal un treball intern d’anar a poc a poc guanyant autonomia, no s’aconseguirà l’ independència sense un esforç previ, però.

      En Joan Fuster no és un dogma, n’hi ha parts què no compartim i altres sí. Però allò del sucursalisme n’hi ha un fum d’exemples, i cal no entropessar en els mateixos errors.

      Em sembla bé eixe treball del Bloc de mica en mica omplir la pica, i també em pense què necessitem els valencians una línia més directa. Ja sé què el nostre tarannà no és gens fàcil.

      • El_tio_MeL2.308 11 767

        n’hi ha parts què no compartim i altres sí

       I a part d'això, hi ha coses que acceptem la mitat, o no ens trobem el tot d'acord.

        

       Em sembla bé eixe treball del Bloc de mica en mica omplir la pica, i també em pense què necessitem els valencians una línia més directa. Ja sé què el nostre tarannà no és gens fàcil.

        

       Al BLOC lo que li fa falta és eixir en els mitjans de comunicació, millor dit, fer propaganda. Vendre marca, existir.

 • Batisteceba2.524 12 726

  Ara a Eupv ja no li queda res de res Joan Ribó és un dels grans polítics i valencianista del Pv

 • Roig de Metil18.695 13 87👍 11

  era una cosa d'esperar, això si, una pena que Ribó deixe la política pq és un polític valent i amb trellat com hi ha pocs, a mi m'agradava molt, però bé, ja porta molts anys....

 • Endimoniat1.122 11

  Ramón Cardona

  Ramon Cardona també abandona Esquerra Unida


  http://www.pagina26.com/

   

  Després que la setmana passada es feren públiques les expulsions de Joan Ribó, antic coordinador de la coalició, i de Josep Botella, exsecretari general del PCPV, ara ha estat Ramon Cardona qui en una carta enviada a la militància, explica les raons per les quals abandona l’organització. Cardona va ser diputat per la circumscripció de Castelló entre 1999 i el 2007. En l’escrit, l’exmilitant explica que el passat 25 d’abril, i per tercera vegada, el coordinador comarcal de la Plana Baixa el va acusar d’haver volgut matindre’s en el càrrec. L’exdiputat afirma que no és la primera volta que sent aquestes paraules i per aquesta raó narra com el 22 de març del 2006 Glòria Marcos li va demanar que fóra novament candidat, condició que Cardona va acceptar sempre que no es trobara cap altra persona i ell dimitira durant la legislatura per a donar pas a una altra persona.

   

  El 15 de maig del 2006, en una reunió amb dos dirigents del PCE, aquestes persones li van pregar que es presentara novament com a cap de llista. Setmanes després, en la festa d’EU que va tindre lloc al parc de l’Oest de València, Marga Sanz, secretària general del PCPV, van insistir en què havia d’encapçalar la candidatura. Dos setmanes abans que tinguera lloc l’assemblea de novembre de 2006 en què s’havien de triar els candidats, des de la direcció se li va comunicar que si no els donava suport no repetiria com a diputat. I així va ocórrer, perquè ni Ramon Cardona ni Joan Antoni Oltra -diputat per la circumscripció d’Alacant- van aconseguir els vots necessaris per a poder repetir com a candidats per tercera volta. L’exdiputat, que no accepta els atacs que ha rebut, creu que dins d’EU es viu un procés inquisitorial que exclou la meitat de la militància. Malgrat el dolor que sent, Cardona anuncia que deixa l’organització, però vol donar les gràcies a tots els col·lectius amb els quals va treballar durant els anys en què fou membre de les Corts.

   

  http://www.annanoticies.com

   

   

 • Endimoniat1.122 11

  Tots estos assumptes no els donen a entendre res? Que més ha de pasar dins d'EUPV per a que vegen que no van pel camí correcte? A este pas es quedaran a soles Glòria Marcos i la Marina Albiol.


Publicitat

Fòrums

 • 9.251.496 missatges
 • 219.464 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat