Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Entesa, ERC i UM confiaran la seva coalició a un ‘nacionalista històric’

vich 7.706 15 278
 Entesa, ERC i UM confiaran la seva coalició a un ‘nacionalista històric’
El PSM proposarà a Sampol com a candidat de la llista amb EU-EV

Q. TORRES. Palma.
Les negociacions obertes entre Entesa, Esquerra Republicana i Unió Mallorquina per formar una candidatura nacionalista a les generals avancen, i ja es comença a dibuixar el perfil del candidat que hauria d’encapçalar aquesta opció electoral: un «nacionalista històric», que fos de consens i que no s’identificàs només amb un dels partits integrants.
Mentre s’espera la decisió que prengui el PSM —avui reuneix la seva executiva—, UM, Entesa i Esquerra continuen mantenint contactes —de moment, informals— i confien de poder tancar un acord preelectoral abans que acabi l’any. De manera paral·lela, ja ha començat a circular un manifest que defensa la unió dels nacionalistes a les generals, en línia amb la proposta que impulsen Entesa i Esquerra.


Tot i que el PSM encara no ha decidit si opta per la coalició nacionalista o manté el Bloc amb EU-EV, la petició que feien les seves joventuts perquè el seu partit no comparteixi coalició amb UM és compartida, de fet, per la majoria de l’Executiva. Una Executiva que avui horabaixa es reunirà per perfilar la seva proposta de candidatura a les generals i per proposar el senador autonòmic, Pere Sampol, com a candidat del PSM en una futura coalició.


L’elecció de Sampol s’interpreta des de la resta de formacions nacionalistes com una aposta del PSM per repetir la coalició amb EU-EV, perquè ni Entesa ni Esquerra ni UM no l’acceptarien com a candidat.De moment, la posició que té més pes dins la direcció del PSMés la que implica mantenir el Bloc amb EU-EV, tot i que és molt possible que avui no es tanqui la porta encara a la proposta de formar una gran coalició nacionalista en les generals.
Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.121.995 missatges
  • 215.074 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat