Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Joaquim Nadal es vol passa pel forro l'aturada de les obres a El Graell (Vic)

__9151__27.615 12
oaquim Nadal vol fer la urbanització del Graell, amb l'Ajuntament de Vic en contra
El conseller Joaquim Nadal té clar que l'Ajuntament de Vic "no vol que el Graell es faci", però el seu departament no pensa pas renunciar-hi, "perquè podem, perquè volem i perquè no tenim cap motiu per retirar-lo", segons va declarar divendres, dia 30, a El 9 TV.
El mateix dia, havia suspès unilateralment la seva reunió amb l'alcalde de Vic degut al conflicte obert per l'ordre municipal d'aturada de les obres emesa el dia abans. El conflicte institucional, doncs, està servit.
Nadal estaria disposat a canviar de lloc l'edifici que ha d'anar al damunt del molí medieval descobert aquesta setmana, però no pas a deixar de fer la urbanització completa del Graell, que havia estat pactada i comptava amb la llicencia emesa per l'anterior consistori presidit per Jacint Codina.
 
El titular del Departament de Política Territorial, del qual forma part l'Incasòl, va fer aquestes declaracions divendres al vespre a El 9 TV. Un aspecte rellevant de la seva intervenció va ser la constatació per part seva que els regidors del PSC tampoc no veuen amb bons ulls el projecte i, per tant, estarien més aviat propers a CiU en aquest aspecte.
 
El conseller va invocar la seguretat jurídica i la lleialtat entre institucions per fonamentar la seva decisió de tirar endavant la urbanització tot i l'oposició de l'Ajuntament. Tanmateix, Nadal va explicar que passejant per la plaça Major s'havia trobat amb Xavier Solà, el tinent d'alcalde signant de l'ordre d'aturada de les obres, i que tots dos van coincidir que era millor no arribar "als advocats".
 
Nadal va fer un cant a la llarga relació que l'ha unit amb Xavier Solà i amb l'alcalde Josep Maria Vila d'Abadal per afers institucionals i i socials diversos, i va afirmar que espera que no es vegi alterada per aquest episodi. (osona.com)
 
Joaquim Nadal no visita l'Ajuntament de Vic per mostrar el malestar davant l'actitud de l'Ajuntament al sector del Graell
 
El conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, ha cancel·lat la visita que havia de fer aquest divendres a la tarda a l'Ajuntament de Vic. Nadal volia mostrar així el seu malestar per com l'Ajuntament de la ciutat ha aturat les obres del sector del Graell que desenvolupa l'INCASOL, organisme depenen del govern català.
 
L'Ajuntament de Vic ha aturat el projecte perquè s'ha intervingut en un jaciment arqueològic 'sense les garanties suficients' segons ha explicat Nadal. Pel conseller, el primer tinent d'alcalde de Vic, Xavier Solà està 'intel·lectualment entossudit' a aturar un projecte. Aquest sector residencial està situat al nucli de la Guixa i té una superfície de 20,11 hectàrees amb capacitat per a 1.308 habitatges dels quals 529 han de ser en diferents règims protecció.
 
El conseller ha assegurat que amb tota la documentació que disposa l'INCASOL ha actuat correctament amb les restes arqueològiques. Segons Nadal els informes del propi INCASOl i de la Direcció General de Patrimoni diuen que ''s'han pres totes les cauteles'. Segons el conseller, el decret del tinent d'alcalde i Xavier Solà 'intenta anar més enllà' en el que és un intent d'aturar el projecte.
 
El conseller considera que les obres han de continuar perquè el projecte 'té el pla parcial aprovat i la llicencia per seguretat jurídica' i considera que 'per garanties de l'estat de dret aquestes obres haurien de continuar'.
 
Nadal va decidir aquest dijous cancel·lar la visita a l'Ajuntament de Vic desprès de parlar per telèfon amb l'alcalde de la ciutat, Josep Maria Vila d'Abadal. Segons ha explicat Nadal 'no em semblava correcte anar a Vic desprès desprès de la seva petició de visita la primera salutació fos l'aturada d'unes obres que feia un institut del qual jo en sóc president'. (Marc Riera/ACN).


Font: osona.com

Es per matar-los...

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 8.967.310 missatges
  • 210.195 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat