Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Bones noticies. La PxC es comença a trencar escisió fins i tot de regidors!

perunaterralliure1.468 13 997

Dos dirigentes de Plataforma per Catalunya (PxC), el ex vicepresidente y responsable provincial de Lleida, Mateu Figuerola, y el secretario de organización, Joan Terré, se han escindido del partido para formar uno nuevo debido al "personalismo" del presidente de PxC, Josep Anglada. Según explicó Figuerola, este nuevo partido, llamado Partit per Cataluña (PxCat), ya está dado de alta y tiene el apoyo de unas 70 personas, 40 de las cuales provienen de PxC. Los dos ex concejales de Cervera (Lleida) -Figuerola es además consejero comarcal de la Segarra- cuentan también en su proyecto con dos concejales más: Eduard Pallerola, de Sant Martí de Riucorb, y Josep Maria Gili, de Tàrrega.

Espanyols cabrons a fer la ma!

Respostes

Configuració
 • Borrell8.963 13👍 1.385
  Home espanyols no, pero feixistes si
 • Roudor1.199 13
  En català i una mica més ampliat:

  Dos dirigents de Plataforma per Catalunya (PxC), l'exvicepresident i responsable provincial de Lleida, Mateu Figuerola, i el secretari d'Organització, Joan Terré, s'han escindit del partit per formar-ne un de nou a causa del "personalisme" del president de PxC, Josep Anglada. Segons ha explicat Figuerola a Europa Press, aquest nou partit, anomenat Partit per Catalunya (PxCat), ja està donat d'alta i té el suport d'unes 70 persones, 40 de les quals provenen de PxC.

  Els dos exregidors de Cervera (Segarra) -Figuerola és a més conseller comarcal de la Segarra- compten també en el seu projecte amb dos regidors més: Eduard Pallerola, de Sant Martí de Riucorb, i Josep Maria Gili, de Tàrrega (Urgell). Figuerola ha justificat la creació del partit per la "línia ideològica que està adoptant el president". Per a Figuerola, "Anglada no sap delegar i el seu personalisme excessiu provoca tensions innecessàries".

  Ha denunciat també que Anglada no permetia conèixer l'estat dels comptes del partit i l'ha acusat de "narcisisme", una actitud "incompatible" amb un partit polític, ha dit. "Molta gent em seguirà", ha considerat Figuerola, que ha assegurat que durant els últims mesos ha buscat la manera de "raonar" amb Anglada, però li ha estat "impossible".

  Figuerola no s'ha definit com a xenòfob, i s'ha limitat a opinar que la immigració s'ha de regular. Ha indicat que PxC està massa centrada en aquest assumpte i deixa de banda les polítiques educatives, culturals i socials.

  Centrista i liberal
  Partit per Catalunya -ha assegurat- no és un partit d'"extrema dreta". La nova formació defineix la seva ideologia com a centrista i liberal i es proposa "impulsar una participació més alta ciutadana en les tasques de la identitat, la convivència i promoció dins de la filosofia de l''humanisme cristià".

  En un comunicat, Figuerola ha lamentat que Anglada no es retractés d'alguns comentaris apareguts en un vídeo sobre ell i se sentís "molt satisfet" d'una carta de felicitació que li va enviar el polític ultradretà Blas Piñar.

  Anglada respon
  Per la seva banda, el president de PxC, Josep Anglada, ha explicat a Europa Press que Figuerola "sempre ha volgut fer les coses a la seva manera", i ha assegurat que ni Gili ni Pallerola donaran suport al nou partit, ja que han estat "coaccionats" per demanar la baixa. Anglada ha dit que va rebre una trucada de Pallerola que li explicava que havia rebut "pressions" de Figuerola, i es va tornar a posar a disposició de PxC. De fet, un dels dos serà el responsable provincial de Lleida provisionalment en substitució de Figuerola.

  Respecte a l'acusació de Figuerola de no tenir els comptes "clars", Anglada ha indicat que aquell es va passar un any sense abonar al partit el 10% del que cobrava com a regidor, motiu pel qual el Comitè executiu del partit va decidir tallar-li els fons. Ha opinat, a més, que aquest nou partit serà un "fracàs segur", i ha subratllat que no ha rebut cap petició de baixa encara excepte les de Figuerola i Terré.

  Font: avui.cat

  Una bona notícia. Si ja són pocs i entre ells no s'entenen (mira, com Ciutadans) aviat tornaran a desparèixer dels ajuntaments.

Publicitat

Fòrums

 • 9.251.492 missatges
 • 219.464 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat