Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

CATalunya o PC????

vich7.706 16 277
Un a debat entre independistes de les illes , i no se si al Pais Valencia, es la denominació de la nostra nació? Catalunya o Països Catalans? Ja se que es una tonteria provinciana, però aquest pensament és present.
A vegades he vist que molt s del principat l'hi han restat importancia diguent que tots som catalans que més dona,jo també comparteixo la seva opinio però la terminologia Catalunya pel pais , segons uns comentaris que m'han dit els sugereix centralisme, que creis?
El moviment FreeCatalonia no agrada a algun independentistes de les illes per la seva pròpia terminologia de "catalonia".
Que en pensau?

Respostes

Configuració
 • SuburbanBreda584 14
  jo prefereixo Catalunya

 • BaccusUsuari sumador5.812 17 363👍 125
  Qui va ser que va dir allò de que 'als catalans ens perd l'estètica'? Creieu-me que tenia molta raó...

 • - escletxa -275 14
  Rotundament:

  Paisos Catalans

 • Algú17.118 14 99👍 1.418
  Països, es la solució mes encertada.

  Per que son 3 països, i per que son catalans.

 • Spike23.316 16 54👍 2.961
  Personalment m'inclino per República Federal Catalana (RFC) com a nom formal i PP.CC com a col·loquial

 • Jaumot6.628 16 320👍 69
  De fet el nom hauria d'haver estat Catalunya, ja que tots som catalans. No veig perquè algú d'Alcoi, d'Almenar, Benicarló, Sóller o Ciutadella no es pot sentir aixoplugat sota el paraigua de Catalunya. O és que un Alcoià o un Benicarlenc s'ha de sentir més Valencià que català?

  De totes maneres, les coses són com són i sembla ser que els catalans només podem ser els de la CAC, valencians els de la CAV i illencs els de les Balears. Bé, aquí és on som i d'aquí hem de partir.

  Salut

 • Tobies19.942 14 76👍 11.499
  A mi me la suda. Crec que l'important és que anem a la una, i si per anar-hi cal que ens posem un nom com Països Balears o Països valencians doncs endavant. El nom és absolutament secundari, l'important és anar junts i mirar en una mateixa direcció d'una puta vegada.

  • Tobies19.942 14 76👍 11.499
   Tot i així, un hipotètic estat format pel País Valencià, Catalunya, Illes i Rosselló es podria dir perfectament: Unió de repúbliques catalanes o República federal catalana, que a la pràctica acabaria anomentant-se Catalunya a seques.

   Amb tot, i insisteixo, el nom és secundari i no pot ser motiu de discrepàncies. Si la paraula Catalunya crea malestar als compatriotes valencians i illencs doncs el canviem i ja està.

 • RAshKa1.865 15 874
  El País Valencià o les Illes mai han format part de Catalunya i mai se'ls ha nomenat així, jo crec que Països Catalans és el terme més correcte per a definir el nostre projecte nacional, països de cultura i llengua catalanes; Països Catalans.

 • Independència i Comunisme23.090 14 55👍 628
  CATALUNYA

  perque?... per mi som la mateixa nació pero dividida per reis i per invasors.
  Paisos Catalans encare ningu ma dit d'on be i quina historia te.
  Crec que el terme Paisos Catalans s'ha fet per no cabreja els Valencianistes... Pero al cap i a la fi surt la paraula Català, per tant seguiran cabrejats els qui vulguin estaro.

  ii molta gent va dient Principat... i despres diuen paisos catalans, perque??
  si hi ha principat, ponent, valencia, illes balears catalunya nord TOT es CATALUNYA.

  salut!

  • brucat171 14
   Jo com he dit sóc partidari del terme de Països Catalans, i com tu dius de la comunitat autònoma que ara porta el nom de Catalunya en dic El Principat. Crec que amb el nom de Catalunya dins dels PPCC podria semblar que El Pricipat és una nació i la resta de terres catalanes només tenen la seva cultura i llengua. Per això prefereixo el Nord Català, El Principat, Ponent, el País Valencià i Les Illes.
   Ah, per cert, l'Aran és una nació o forma part de la nostra?

   • Independència i Comunisme23.090 14 55👍 628
    L'Aran es part de la nació Occitana.

    Pero Valencia, Balears es nació Catalana.
    Mes que res que allo va ser repoblat per catalans, aixi que no se on es la diferencia.

    Per tant tampoc entenc aquet canvi de nom fet nomes per acontentar la gent, i es una manera de submisio a unes fronteres fetes per altres.

    Perque no epr exemple una Catalunya unida.
    es a dir.. tota! sense Valencia o Principat o balears.. sense fronteres entre nosaltres.
    que us a semblaria???
    Cadascu desde els ajuntaments i vagueries o comarques o com es vulgui dir defensaria el seu dialcte, aixo esta clar.

    Nose.. perque el mot paisos catalans no te besant historica i em sebla un invent fet a mida pels qui protesten justament els Paisos catalans (o catalunya com es vulgui dir)

    salut!

    • __2685__7.557 15
     si? Dime tu quina història té Catalunya com a país k impossa també el seu nom a valencians i balears: CAP. Valencia i Balears mai han sigut catalanes, i si de la Corona d'Aragó, i simplement jo vullc això, la Corona d'Aragó, la qual la deixeu abandonada als espanyols, amb la seua quatribarrada. Jo vullc Corona d'Aragó, i estic rotundament en contra d'este invent centralista de PPCC i Catalunya, k mai ha existit, i k en canvi, el k si k va existir i Felip V ens va furtar, la nostra volguda Corona d'Aragó, mai de la vida he vist k ningú al defense, quan hauria de ser aixó el que defensarem. Jo sóc valencià, i no sóc per a res català, perk mai ho he sigut, i si ho soc, sols per la llengua, per aixó veig millor el nom Països Catalans, perque som Páïsos diferents amb parla catalana (i no precisament som catalans, sino catalanoparlants), pero així i tot, la forma PPCC no m'acaba d'agradar, perk jo estime el meu pais, la Corona d'Aragó, i no un país nou inventat k per a res em reconec dins d'ell, menys encara k amb Espanya. Catalunya es un nom patètic de imposar-nos a valencians, balears i més una cosa k no som. Si sou anti corona d'aragó (no se perk) mireu el nom k voleu ficar-li al estat k vos heu inventat, pero jo de català sols tinc la llengua, i res més. VISCA LA CORONA D'ARAGÓ, EL NOSTRE VERDADER ESTAT. AIM SI JAUME 1 ALÇARA EL CAP...

 • lillu54 14
  jo opino que millor: Països Catalans!

 • Scorppio5.027 15 429

  Personalment, Catalunya sempre .

  D´altra banda, si ens tenim que preguntar això és greu, ja que segur que tenim altres coses a fer que no inventar-nos un nom.

  Quina importància té aquesta pregunta si no li pots donar nom a cap pais ja que com a pais-Estat no existim.

  Primer la Llibertat, desprès les tonteries.

  Pablo

 • rogerdeflor_tll1.083 16
  sense cap mena de dubte crec que catalunya és un error i l'hem d'anomenar països catalans, no pq els valenciants senfadin sino es pels principatins i principatines q despres de la manipulació pujolera s'han tornat tant i tant provinciants q no shaven on es el seu país.

  a més el carod va dir q eta no atemptava a catalunya quan ho havia fet al PV doncs ens queda poc més que el psan que pel q sembla van per lliures q defineixen catalunya a tot el conjunt els alters ho defineixen com ppcc .

  aket debat s'ha fet tantes vegades... i sempre sacabe fent ppcc arreu menys al psan així doncs crecc que son sempre els mateixos els que van obrint aquet tema pq es perden en la semantica aburrint al personal.

  ppcc i ja esta, i qui el vulgui anomenar diferent doncs que ho faci, cap problema, ja es cansarà danar dient: catalunya de salses a guardamar o bé catalunya de fraga a maó, i quan es cansin doncs ja esta.

  i bé, el nom de les coses ho trien les orgs, discutiu això a les orgs on estigueu q jo crec que continuará guanyant els ppcc.

  a més jo quan algu diu: ppcc vec que es indepe ara que quan diuen catalunya doncs tant pot ser pepero com indepe ves a saber.

  millor que catalunya lliure (q per cert tothom i totdon ho enten com a indepe del principat) diguem països catalans lliures i socialistes.

  • Independència i Comunisme23.090 14 55👍 628
   pero que us apsa.. teniu falta d'identitat... com un PPepero diu Catalunya ja no diem nosaltres catalunya..
   aixo es infantilisme i es de nens.

   Quin pasat i quina historia te Paisos Catalans??? es un mot inventat sense historia ni fonament, fet per acontentar els blaveors i pararli els peus.. aixo si que dona vergonya.

   El nom real historic a Sigut Catalunya que va ser qui conquerir aquelles terres als musulmans.

   I si tu dius principat a la Catalunya actual, hauries de nomenar Catalunya als PPCC.

   I dius que el PSAN es l'unic que li diu Catalunya i u dius amb despreci... i es tot el contrari.. sou vosaltres els qui intenteu canviar la historia de simbols i de noms, tot per infantilisme i creures que et diferencies dels PPeperos... jo no neccesito canvia noms per diferenciarme d'ells, em basta amb repudiar-los.

   salut!

   • rogerdeflor_tll1.083 16
    "em basta" també ho diuen els peperos, ja se que no tens pq diferenciarte però es menys estrany dir: en tinc prou, bromes a banda pq recordar batalles perdudes? la del nom es perduda, la de ppcc encara no, vols perdre les dos, d'aki a dos generacions si no millorem i entrem el concepte ppcc als media per quelcom més que criticar-los, també haurem perdut aquesta oportunitat i fixat que ja va costar molt trovar ppcc a vere qui es el nou fuster del nostre país.

    no he menyspreat al psan almenys no era la meva intensió, considero que han fet una feina extraordinaria i el futlleto de lluita esta força bé, ells han treballat infinitament més i millor del que jo he sabut fer fins ara així que no seria tant menyspreable com per criticar-los. Quan deia que només ells ho utilitzen/diuen/defensen hi fins hi tot només alguns del psan, doncs es simplement per demostrar que es una batalla perduda i ho és pq a la majoria de catalanoparlants no els podries fer entendre que catalunya ho es tot, i a molts indepes no militants i per tant no gaire formats tampoc.

    no es pot formar a qui no vol i per tant no es pot formar a tots i totes les indepes pq molts volen la indepe i no tenen ganes ni de saber la historia ni re, simplement pq son persones que no es senten inferiors, pero no tenen ganes de sentir discursos doctrinals ni formacionals ni encara q sigui historics pq prefereixen mirar la tele els simpsons o qualsevol cosa que assaventar-se d'on venim els catalans i catalanes.

    jo crec que em de lluitar en allò que encara tenim possibilitats tot recordant i reconeixen la realitat doncs, mica a mica podrem si ens ho propossem, de fet no caldra, recuperar el nom històric. pero ara com ara cal fer-nos entendre i per tant parlar de ppcc. defensarlos com el que son, el nostre país, parlant-ne com un holandes parla dels països baixos,.

    a més a més els noms poden canviar si els catalans i catalanes volem, despres de la mort de franco calia dir que els carrers eren catalans i no pas franquistes, i més tard ja hem recuperat el nom, ara amb catalunya no ens entenem ni entre els principatins doncs, utilitzem ppcc.

    fixat-hi els q parlen al forum de ppcc com a cat sempre tenen problemes per fer-se entendre simplement pq 300 anys de colonització han fet el seu efecte, i aquet n'es simplement un simptoma més i deixam-ho dir dels de menys importancia.

 • victor_v15.251 14 126👍 142
  Penso el mateix, Catalunya sugereix centralització (que no té perquè sugerir-ho, pero ja hi ha massa gent mentalitzada)... em quedo amb el nom Països Catalans PPCC.

  Junts no ens aturaran.

 • noicat8.245 16 260👍 6
  Sense dubtar gens ni mica, tots som catalans i tots som Catalunya, el Comtat de Comtats, el Comtat Gran. Corona Catalano-Aragonesa o Corona de Catalunya-Aragó. I per Catalunya s'hi sobreentén els territoris incorporats del PV i les Illes. I el Principat, important això, comprèn la Franja de Ponent i la Catalunya Nord també. Tot això és el que anomenem com a Principat.

  Ara bé, jo no em barallaré pas per una qüestió de noms. Que cadascú li digui com li plagui, però és innegable que internacionalment el nom Catalunya és associat de seguida amb els catalans i amb el desig de sobirania. Catalunya és un nom, a part de ser el nostre propi, que internacionalment té ressò i aniria rodat incloure la totalitat del país sota el nom de Catalunya de cara a obtenir el suport internacional.

 • vich7.706 16 277
  he vist per aqui que anomenava als ciutadans dels Països Catalans "paisencs" ,, personalent a mi aquest nom em sona molt nou i massa raret, preferesc "català" , el calificatiu del resident als PPCC com s'ha de dir?


  • Benwood Dick4.469 14 476
   Primer apunt: Tota la gent q ha dit ací q prefereixen el mot "Catalunya" eren del principat. Simptomàtic.

   Vaig a donar un argument per a emprar el mot Països Catalans. Catalunya és un terme q tota la gent no independentista empra per a demonimar la CAC. Així doncs, si ú parla de q Catalunya és la seua nació, no li está demostrant a ningú q estiga incloent a les Illes, Catalunya Nord, etc...

   Com a exemple, val posar el fet de q quan ETA va dir q decretava una treva a Catalunya, la gent hi era una mica confosa al respecte de si les Illes i el PV hi eren inclosos o no. No ho sabiem ningú amb certessa, tot i q... oh sorpresa!! Al final va resultar q l´ambigu terme Catalunya només incloia a la CAC, com molts ja ens pensavem. Així doncs, per a mi Països Catalans és l´únic terme q denomina INEQUIVOCAMENT a la nació q va de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar. I aixó no es pot negar.

   I d´altra banda, per si aquests arguments no us són suficients, en aquest mateix fil podeu constatar com la gent de les illes i el PV preferixen el terme, i es sentixen molt més còmodes q no pas amb el nom "Catalunya". Q hi ha q fer doncs, imposar el terme? Mal començariem...

   • sutrak195 14
    Si la meravellosa utopia es fes realitat ... ja decidirem com ho direm, de moment per respecte a totes les nacions que componen aquesta regio mediterrane inclosa Catalunya, em decanto per PPCC.

    En altres forums vaig escriure lo de Galeuscat (ells ho han escrit sense la t final) com a projecte interessant, podriem fer-ne un ... amb els PPCC ... primer lo primer ... ja veurem com ho anomenem.

   • Jaumot6.628 16 320👍 69
    No estic en desacord amb el què dieu. Però tampoc té sentir dir que no sou catalans i dir que sou Països Catalans. És només pel tret de la llengua i la cultura? Aleshores pq uns són catalans i altres valencians (no castellonencs sinó valencians) o mallorquins? Per les fronteres polítiques imposades per Espanya? La franja és un quart país català? I andorra el cinquè? L'alguer seria el sisè? I les terres de l'ebre, podríem considerar-les el setè país català?

    No tinc cap problema en usar el terme PC, però crec que només seria vàlid si realment estéssim federats. I de totes maneres tampoc no tindria massa sentit. Tindria sentit que la CAC s'anomenés Països Barcelonesos (petons Clos ) i estés formada per set vegueries una de les quals fós Bcn. Potser no m'explico però ja m'entenu.

    Bona nit

 • eric5.405 16 393👍 212
  Païssos Catalans (3 païssos,1 sol estat) • riberenc6 14
  Jo no tinc cap problema, si Catalunya o PPCC, pero heu de pensar, que la gent aci (almenys al Pais Valencia) te encara la idea dels catalans molt "imperialista". Es a dir, vaig parlar en uns amics meus de la meua classe, i hem van dir, que no volien Paissos catalans, perque aixo sonava a imperialisme, la conclusio es clara, la majoria de la gent valenciana pensa..que si es digueren Paissos mediterranis o alguna cosa aixina, ells si que estarien a favor...Hi ha que pensar, que son gent ignorant, que per culpa dels politics que han esquarterat la llengua, ells pensen aixi.

 • __2393__10.333 15👍 2.071
  L'orígen del terme "Països Catalans" és un text d'en Fuster que es diu "Qüestió de noms". El podeu trobar arreu. Per exemple, a la direcció

  http://www.viscalaterra.com/gastronomia.html

 • __2685__7.557 15
  PPCC, clar, perk engloba a tots els Paisos de parla Catalana, k no precisament ha nde ser catalans. Encara k jo semrpe he preferit Corona d'Aragó perk es en veritat el que ens varen furtar els espanyols, i no PPCC, k encara no existien, k en penseu? Si als PPCC, Catalunya per als centralistes i fatxes. Visca els PPCC : Visca Balears, la Franja, Catalunya, Valencia, Roselló, l'alguer i el carxe.

 • FrancescCiuta10.609 14 201👍 9
  Està molt clar. Vine akí a Ciutadella de Menorca i mostra el mapa dels països catalans amb un free catalònia damunt. Si entre independentistes ja hi ha molta gent que no vol emprar Catalunya per denominar els Països Catalans, imagina't els no inpendentistes..

  A jo no és que m'importi molt.. a jo m'ajuntau els ppcc i em separau d'apaña i més feliç q'un gínjol. Ara bé, no pretenguis fer independentistes emprant un terme que, per molt coherent que sigui, dóna arguments als pprus i sociates que de fet controlen els mitjans de comunicació.

  Ja veus, és així, és trist xò tot i ser gent que prové de Catalunya, de cultura catalana, etc. hi ha molta merda al cap de la gent i s'ha treballat sempre que han pogut en crear anticatalanisme des de les castelles. Ja sabeu, que si els catalans es pensen que som seus, que es pensen que açò és ca seua... Incloure les Balears en el nom de Catalunya dóna molt de fil a akesta manera de pensar. El que es creu la gent realment quan pensa en els independentistes és que akests volen fer dels països catalans una cosa homogènia que anul·li les peculiaritats de cada zona (tb com pensant que el Principat és homogeni..). Trob que avui per avui el més important per animar la gent a la unitat és fer desaparèixer akests prejudicis estúpids, i anomenant el Principat, el País Valencià i les Balears com a Catalunya no motiva massa que diguem a aquests futuribles inpenpendentistes.

  Per arrivar a la independència.. PAÏSOS CATALANS, si després d'uns anys d'independència qualcú vol que el nom canvïi ja ho plantejarà

 • __2246__7.647 15
  A casa Catalunya o Països Catalans (aquest darrer més en contexts polítics i textos escrits), i a l'estranger sense cap mena de dubte Catalonia (potser Pays Catalans en francès). Això de Catalan Countries és horrible.

 • Actuem120 16
  Païssos Catalans és el nom de la nostra terra, el català la nostra llengua i les quatre barres la nostra bandera.

  Crec que els PP.CC. són prou característics per tenir una referència pròpia. El català sempre ha estat la llengua de tots (amb tota la seva riquesa) I les quatre barres són comunes en les nostres banderes, el Principat que es busqui una altra ensenya. • madafaka3.541 15 579👍 470
  La putada de les sigles de Països Catalans és que ni els catalans les escrivim bé.

  PPCC: En Català no es doblen les sigles.
  P.P.C.C.: En Català no es posen punts als acrònims.
  PC: És l'acrònima de "Personal Computer".

  I escriure Països Catalans és massa llarg.

  D'altra banda, entenc que a algú del País Valencià, del propi Principat o de Ses Illes no li puga agradar el terme "Catalunya". Tants anys de provincialisme és normal que es notin.

 • Gratacel4.835 6 445👍 630

  Tant és el nom. L'important és el contingut, i és que siguem un sol poble. 

   

  Però per crear un sol poble cal estructures unitàries o raons que ens uneixin.

 • Taverner14.248 11 140👍 82

  Ho ho ho 

   

  Per cert: "Reivindiqueu sempre el dret a canviar d’opinió: és el primer que us negaran els vostres enemics."


 • __11694__Usuari sumador39.613 13👍 17.702

  Tema mai tractat... oh espera! I si realment fos el primer fil obert al Racó sobre aquest tema?

 • EstatpropiUsuari sumador163.709 11 1👍 26.784

  Ja que som als inicis del portal i responent la preguntar de l'autor...

   

   

  Trieu el nom que vulgueu.

   

 • Jordi Freixas19.479 13 78👍 4.198

  CATalunya o PC????

  Home, potser n'hi han que seran més de MAC

   

  Jo crec que s'ha d'entendre com a tres països, que és el que som. Com si enlloc de parlar dels Països Catalans, parléssim dels Països Bàltics, per exemple.

 • __20985__6.470 10👍 362

  No sóc partidari que el nom de les nacions l'imposin altres nacions; sobretot quan aquestes nacions es volen carregar tot el que no sigui elles mateixes.

   

  Catalunya.

 • Moragues4.345 14 494

  República Catalana nom oficial, Països Catalans nom cultural.


Publicitat

Fòrums

 • 9.237.606 missatges
 • 219.006 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat