Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Intenció de vot del Bloc 4'9 % segons el Levante-emv

totslot6 12

 diari Levante-EMV, és a dir el PSOE, vol el pacte entre BLOC i EU de totes totes. Eixe interés del PSOE recolza les tesis dels nacionalistes que si que volen el pacte o dels qui no el volen? En tot cas, ací fique la notícia i jutgeu vosaltres mateix:

El PP obtindria una majoria absoluta ajustada a pesar que el PSPV creixeria 2,5 punts

La suma dels vots d'EU i el Bloc en un hipotètic pacte faria perdre al PP el control de les Corts

El PP guanyaria avui de nou les eleccions a la Comunitat amb una majoria absoluta justa que podria veure's trencada per una eventual coalició electoral entre Esquerra Unida i Bloc, segons el sondeig electoral realitzat pel Grup Marest para LEVANTE-EMV. A un any de la cita amb les urnes, els populars mantenen la seua fortalesa electoral, però la distància amb els socialistes s'escurça (6,5 punts enfront dels 11,3 de les eleccions passades). El PP obtindria ara el 45,4% dels vots, dos punts i mig menys que en 2003, que anirien al PSPV.

Barberá és millor valorada que Camps i Zaplana suspèn . El 40% dóna suport la gestió del Consell, el 20% la critica i el 36% la qualifica de regular .

El Partit Popular revalidaria la majoria absoluta a la Comunitat Valenciana si avui se celebraren eleccions autonòmiques. Seria, no obstant això, una majoria absoluta justa, ja que els populars, que retrocedeixen dos punts i mig en intenció de vot, s'adjudicarien 50 dels 99 diputats que conformaran les Corts la pròxima legislatura després de l'ampliació d'escons plasmada en la reforma de l'Estatut valencià.

Així ho reflecteix l'enquesta sociopolítica realitzada pel Grup Marest para LEVANTE-EMV en la qual també es constata una millora en l'expectativa electoral dels socialistes valencians. Segons aquest sondeig, el PSPV rebria la pràctica totalitat dels vots que perd el PP al passar del 36,52% que va obtenir en les urnes en les autonòmiques de 2003 al 38,9% actual. Amb aquest percentatge, els socialistes assolirien 43 escons. Esquerra Unida, per la seua banda, amb el 6,4% en intenció de vot i sis diputats, veuria congelat el seu escenari polític. Una vegada més la barrera electoral del 5% impediria l'entrada del Bloc en l'hemicicle, que es quedaria tan sol a una dècima del llistó.

Després de 12 anys en el Govern i dues legislatures amb majoria absoluta, el PP comença a donar signes de desgast. És més, una eventual coalició electoral entre Esquerra Unida i el Bloc li faria perdre el control del Parlament valencià. L'enquesta, basada en 2.000 entrevistes aleatòries realitzades entre el 23 de maig i el 1 de juny, fa una projecció de com quedaria la distribució d'escons en les Corts si se suma la intenció de vot d'EU i el Bloc. El resultat és dramàtic per al PP. El partit que lidera Francisco Camps perdria dos escons i, per tant, la majoria absoluta. El PSPV també es veuria privat de dos diputats, que, igual que els del PP, anirien a parar al nou grup parlamentari format per EU i el Bloc, i que sumaria un total 10 diputats. Amb aquest repartiment, l'esquerra seria majoritària en l'hemicicle, el que podria dur a un canvi de Govern a la Comunitat.

Els entrevistats pel Grup Marest també es pronuncien sobre les seues preferències davant possibles pactes de Govern. L'opció d'un Govern de coalició a la manera del tripartitt català PSOE-EU-Bloc és la preferida. El 36,8% s'inclina per aquesta fórmula, enfront del 31% al que agradaria un acord de PP, Unió València i Coalició Valenciana, el partit que lidera Juan García Sentandreu. Només un 10,4% veuria amb bons ulls una coalició a l'alemanya PP-PSPV.

Cap apuntar que el descens electoral registrat pel pP es constata en les tres províncies, encara que la sagnia de vots seria major a Alacant, on perd quasi tres punts pel que fa a 2003. En València i Castelló la pèrdua està entorn de dos punts. Malgrat tot, la majoria dels valencians estan convençuts que el PP guanyarà les eleccions. Només el 20% creu que la victòria serà per al PSPV. Finalment, l'enquesta plasma el desastre electoral d'UV, que amb 1,4% aconsegueix menys percentatge de vot que Coalició Valenciana (1,7%). El vot regionalista es divideix, però junt només suma el 3%.


Si voleu llegir la notícia en llengua estrangera, aneu a http://www.levante-emv.es/
 
comparativa de la predilecció dels enquestats per posibles pactes, i entre d'altres, hi havia estes:

PSOE-EU-Bloc............ 36.80%
PSOE-EU-Bloc-ERPV......1,70%
 
Si, eixa es la questió.... el BLOC a hores d'ara de segur que entra a les corts, però hem de tindre en compte que les setmanes de campanya son molt dures i es facil perdre 2.000 vots UTILS en eixa semana...

EL QUE ESTA CLAR I EL TITULAR HAURIA DE DIR ES QUE EL PSOE NO POT LLEVARLI MES VOTS AL PP I PER TANT TE MAL ENCAPÇALAR UN CANVI POLITIC..... no es culpa de qeu EU I BLOC NO PACTEN....

Es mes l'enquesta no pregunta si u votaria EU+BLOC, pregunta pels partits separats i despres els suma... EIXA DADA ES ERRONEA.

LA DADA VERITABLE ES QUE SI EU CONSIGUIX MANTINDRES I NO BAIXAR, I EL BLOC TRAU EL 5% 6 + 4 = 10..........i ens presentem JUNTS mal esta traure 10...... ara el PSOE DE SEGUR PUJARA EN VOT UTIL PROVINENT D'UNS I ALTRES.

L'UNICA GARANTIA QUE EL PP NO TRAURA MAJORIA ES BLOC+VERDS... i no cal la coalició per garantir aixo.

A mes ja vorem, ara el PP ja estaba este mati en CAnal9 dient que el PACTE PSOE+BLOC+EU, es lo mes roïn del mon, que mireu els resultats dels pactes en Balears i catalunya !!!!!!!!!....... a mes han estat mes de 30 minuts tirant llamps i trons al posible tripartit.... !!!!!!Respostes

Configuració
 • BAIX-MAESTRAT2.635 15 699

  PSOE-EU-Bloc............ 36.80%
  PSOE-EU-Bloc-ERPV......1,70%

  A mes ja vorem, ara el PP ja estaba este mati en CAnal9 dient que el PACTE PSOE+BLOC+EU, es lo mes roïn del mon, que mireu els resultats dels pactes en Balears i catalunya !!!!!!!!!....... a mes han estat mes de 30 minuts tirant llamps i trons al posible tripartit.... !!!!!!


  Al PP només els fa falta que ERPV estiga a eixa coalició per donar consistència als seus pseudo-arguments.
   
  Si ERPV està a eixa coalició, el PP només faria que centrar la seua campanya en això. Que si Carod-Rovira, la llengua, els símbols...
   
  Segons eixa enquesta, a ERPV no el vol ningú.
   
   
   
   
   
   
   
   

Publicitat

Fòrums

 • 9.251.630 missatges
 • 219.468 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat