Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Receptes raconaires

__9632__14.114 13

Poseu aquí les vostres receptes de cuina preferides (si pot ser, que siguin fàcils de fer i, si pot ser també, que siguin originals).

Començo jo explicant com faig les MADUIXES:

MADUIXES DE LA IAIA DE LA ISONA

-Renta les maduixes.

-Talla-les a trossets i les fiques en un bol.

-Tira-hi molt de sucre per sobre.

-Afegeix-hi un rajolinet (molt poc!) de vinagre.

-Deixa-les reposar unes hores. No sé per quina llei de la química el sucre es va convertint en un suc molt dolç

-A disfurar-les!!!!


Respostes

Configuració
  • Turanga_Leela31.311 7 29👍 8.851
    Quan no sabeu què cuinar i no teniu gaire ingredients: https://www.hatcook.com/

    Són receptes molt senzilles en la seva majoria i 'ràpides' de fer, la clau és cerca la paraula concreta a dalt i us cerca totes les receptes relacionades, de moment a mi m'han surtit molt bé les seleccionades.
  • __28664__8.828 3👍 10.120
    Quan et vols fer un caldet per sopar i veus que només et queden galets de nadal king size:



    PS: sort del paki
  • __28664__8.828 3👍 10.120
    Com que el congelador es va buidant i els tuppers del dinar no s'omplen sols, de tant en tant toca cuinar. Avui:

    1. Cuixes de cabrit al forn:

    - dues cuixes de cabrit (també es pot fer amb espatlles).
    - quatre patates tirant a grosses.
    - tres cebes tendres.
    - un porro (del de menjar no del de fumar).
    - fredolics.
    - un got de brou de pollastre.
    - mig got de vi negre.
    - 2 alls, un farcell d'herbes, sal i pebre.

    Tallar la ceba a rodanxes el porro a tires i fer un llit a la plata de pirex amb un bon raig d'oli d'oliva. Pelar les patates i tallar-les en làmines gruixudes (a lo llarg) i posar a sobre la ceba. posar els alls amb un cop perque s'obrin, el farcell, els fredolics, les dues cuixes salpebrades a sobre, regar amb el vi i el brou, tapar amb paper albal perque no quedi sec i posar-ho al forn a uns 200 graus durant una hora-hora i mitja. A mitja cocció donar-li la volta a les cuixes i quan faltin 5 minuts, treure el paper albal i posar el grill perque quedin torradetes. Deixar reposar una nit a la nevera i bon profit!

    2. Bourguignon:

    - quilo i mig de bou tallat per estofar.
    - 1 ampolla de vi negre (per macerar la carn)
    - dues tires de cansalada.
    - bolets (en principi xampinyons; jo encara tinc bolets d'aquesta tardor pulutant llenegues, rovellons, cames de perdiu...)
    - 4 pastanagues
    - 2 cebes
    - pèsols
    - 1/2 rodanxa de foie (he dit foie, no paté la Piara. No sigueu ronyes que no es tan car)
    - 1 got de brou de pollastre
    - 1 pot petit de tomàquet (avui tenia tomàquets secs que havia de gastar, els hi he cardat en comptes del triturat a veure que tal queda).
    - sal i pebre.

    El dia abans de cuinar, posar el bou amb el vi a una cassola a macerar tota la nit a la nevera. Per cuinar-ho no te cap secret: treure la carn del vi, escórrer-la una mica, posar-ho tot a sac ben tallat a una cassola ben parida (no hi torneu a posar més vi, no sigueu bèsties) amb un bon raig d'oli d'oliva, començar a foc viu i quan arrenqui el xup-xup passar a foc lent (anar jugant amb el 2 i el 3 de la vitro, més o menys) unes 3 hores més; el primer quart d'hora fer-ho destapat perque s'esbravi l'alcohol i després tapar. Afegir més brou o aigua si veieu que es queda sense suc, les coccions llargues ja ho tenen això. Deixar reposar una nit a la nevera i bon profit!

    La prova del delicte:



    PS: a la bourguignon encara li falten un parell d'hores de foc, però ja us en feu una idea.
    • __29625__9.507 3👍 2.000
      Cooollons quina pinta!! . Eixa olla de fanc bullint uuf, quina oloreta dec tirar, i el cabrit al forn quan estiga fet dec ser pecat mortal per a la meitat de religions. 

      La meua admiració culinaria!! ;)

      Jo hui m'he fet un entrepà de brascada per a dinar. Però tinc ganes de fer una salsa bolognesa d'eixes que't tires dos horetes bullint tot a foc molt fluixet, i va arribant la gana quan la casa s'omple d'eixa olor hummm

      Brascada:

      Vedella feta en la paella, ceba fregida en la mateixa paella, i pernil curat, a l'entrepà i capadins. . No porta aliloi però jo'l fique un poquet al pà. 

      es aixó, però la foto l'he treta d'internet, no és meua:

      Resultado de imagen de brascada imagenes
      • __28664__8.828 3👍 10.120
        Jo provaria d'afegir-li unes llenques de formatge camembert a l'entrepà, si t'agrada el formatge es clar.

        Edito: millor brie, es que abans no em venia al cap el nom del formatge.
        • __29625__9.507 3👍 2.000
          Mmm en camembert està molt bó certament, i fà que el pà estiga més tendre, a l'hora de mosegar. He estat a punt de possarli formatge, però a la nevera sols tenia "cheddar" ( em menjí ahir un entrepà d'hamburgesa xD), i hauria estropejat el entrepà. 

          Quina oloreta dec fer a ta casa ara mateix no? Tindràs als veins patint d'enveja :PP.  Jo si demà m'anime as fer eixa salsa, ja pujaré foto i companejaré la "autèntica recepta italiana" segons una catalana en la que estigué fà uns anys, i que el seu ex era d'Italia, ell li digué ad ella la recepta, i temps després ella a mi xD. Demà o quan la façe la companeje per ací 
    • __28664__8.828 3👍 10.120
      Per cert que me n'he oblidat, sempre que cuineu amb tomàquet poseu-li un pessic de sucre per matar l'acidesa
  • __28664__8.828 3👍 10.120
    Operació tupper: reloaded.

    Ja que no només de bou i cabrit viu l'home, aquest cap de setmana toca preparar una altra cosa, per anar variant.

    Filets de pollastre arrebossats.

    Segurament molts estareu pensant "QCEAM, una recepta per arrebossar?" Doncs si, nens i nenes, que els pits de pollastre ja de per si son secs i si els cuines i els guardes al tupper d'un dia per l'altre, encara més. Per arreglar-ho:

    - 1 kg de filets de pollastre
    - mig litre de llet
    - un parell d'alls
    - julivert, romaní
    - bitxos secs
    - ous i farina de galeta per arrebossar.

    S'agafen els filets, els alls tallats a llenques, els bitxos, el romaní i el julivert picat i es posen amb la llet a una cassola a la nevera durant 1 dia o un dia i mig. Després d'això agafeu els filets i descarteu la resta (compte que no se us coli cap bitxo amb els filets o us cagareu en la puta al menjar-lo). Els passeu per ou i farina de galeta i a congelar. Quan els hagiu de fer servir, els cuineu i us aguantaran perfectament tendres d'un dia per l'altre amb el puntet xulo del bitxo!

  • __28550__2.026 4👍 1.209
    Últimament m'estic reenganxant a les pizzes casolanes.
    Una variant que m'agrada és amb base de crème fraîche (com si fos un Flammkuchen) enlloc de tomàquet...

    darreres provades i aprovades:
    amb mozarella, ceba, coliflor verda, panses i carbassó
    o amb mozarella, ceba, carbassó, formatge de cabra, mel, farigola

  • kokonut432 1👍 485
    una coliflor 
    5-6 tomàquets
    una ceba gran
    sal, pebre, sucre, oli

    mentre la coliflor es fa al vapor (a una olla de mida similar, tres dits d'aigua 12-15 min) sofregir la ceba a quadrats petits a la paella, afegir-hi els tomàquets (pelats i a daus o ratllats), sal-sucre-pebrar i escampar-ho damunt de la coliflor

    sopar de salvaciooó

  • __28550__2.026 4👍 1.209
    Raconaires, comparteixo amb vosaltres aquest web tan essencial:

    http://www.patatasalopobre.com/


  • __28550__2.026 4👍 1.209
    Avui he fet xarop de flors de saüc

    Amb unes 25 florificacions (millor una mica més), 3 litres d'aigua, 1,5kg de sucre, tres llimones (aquest cop li he afegit unes branques de melissa, perquè n'havia de preciosa al voltant de la font...)

    Netejar bé les flors, treient insectes si ens n'hem endut, però sense aigua, perquè s'endú pol·len i part de l'essència.
    Treure'n les branques fins on es pugui. Posar-les en un vidre gran, o olla.
    Escalfar en una altra olla l'aigua i dissoldre-hi el sucre, portar a l'embullició i deixar refredar uns minuts.
    Tallar dues llimones a talls i treure el suc d'una altra (tallar a trossos també la pell d'aquesta).
    Afegir-ho tot al pot amb les flors de saüc. Abocar l'aigua no bullint, però encara molt calenta al damunt.
    Deixar reposar ben tapat a sol i serena uns 3-5 dies. Filtrar en un drap de cotó i portar a bullir. S'hi pot afegir mig quilo de sucre més.
    Repartir en ampolles acabes de netejar amb aigua bullent. Tancar i girar ampolles. S'haurien de poder conservar uns mesos, un cop oberta una ampolla consumir en pocs dies i mantenir a la nevera.
    És bo amb aigua amb gas, cava...

    En alemany del saüc se'n diu Holunder o Holler.
    Es diu de la deessa germànica Holla que li agradava estar-s'hi a sota i sacsejar les branques perquè les flors caiguessin damunt seu com neu.
    Després aquesta llegenda es va transformar en la Frau (senyora) Holle del conte dels germans Grimm.
    A l'edat mitjana els saücs es consideraven sagrats i en passar-hi al davant se solia aixecar el barret.
    No es talaven en creure que hi habitaven bons esperits, que no es volia fer enfadar. 
  • catalàamallorca41.803 7 14👍 18.302
    Primer cop que entro a aquest fil amb la panxa plena. No és el mateix, falta aquella sensació de fam que va augmentant a mesura que llegeixes els comentaris...
  • galetacuqui1.075👍 1.159

    Sopa de meló: (ideal pels dies de calor)
    -Talleu un meló en trossos per separar-ne la polpa de les granes i la pela
    -Tritureu la polpa juntament amb un iogurt natural
    -Poseu una estona la mescla a la nevera perquè estigui fresqueta
    -Es serveix amb encenalls de pernil salat al damunt

  • EPS62.166 13 8👍 10.965
    I els mapes?
  • catalàamallorca41.803 7 14👍 18.302
    Enguany en comptes de fer l'spam de la recepta de crespells que fem a casa en faré d'una recepta dels crespells d'Alcúdia que he descobert aquest dematí (per cert, aquesta web és mel!):



    Per la pasta
     200 g de saïm
     200 g de sucre
     5 ous
     1 kg de farina de força (d'ensaïmada), aproximadament
     1 taronja (el suc)
     1 paquet de llevat de forner o 200 g de massa mare

    Per endolcir-los
     1 ou batut
     Canyella
     1 llimona (ratllada)
     Sucre
     Sucre en pols


    Pas a pas (a l'enllaç hi ha fotos de casa pas)

    1- Feim la pasta: mesclam primer els líquids (suc de la taronja, els ous, el llevat i el saïm a temperatura ambient), hi fonem el sucre i hi afegim la farina que es begui (un quilo, aproximadament).

    2- Deixam tovar la pasta. Si tenim temps val la pena deixar-la tovar tota la nit i rompre-li el tou una o dues vegades. Si no pot esser, ha de tovar almanco 2-3 hores.

    3- En haver ben tovat, prenem una bolla de pasta i l'aprimam fins que faci mig dit d'alt. Donam a la pasta forma quadrada, aproximadament 20x20 cm.

    4- Feim clotets amb un dit i hi escampam l'ou batut. Damunt l'ou hi espolsam sucre i canyella, i hi ratllam una mica de llimona.

    5- Prenem ara una bolla més petita de pasta i feim un altre quadrat, més o manco la meitat del primer. Hi feim uns talls enmig.

    6- Col·locam el segon quadrat damunt el primer, i també l'embetumam d'ou batut, sucre, canyella i llimona.

    7- Duim les puntes del quadrat més gros cap enmig del quadrat més petit, i pitjam lleugerament les puntes perquè s'aferrin i no tornin a rere.

    8- A mesura que n'anam fent, els col·locam dins una palangana de forn i els deixam tovar almanco 1 hora.

    9- Els enfornam a 170 ºC fins que prenguin un bon coloret, devers 30 minuts.

    10- Si voleu, es poden ensalgar amb sucre en pols. D'aquesta manera són més mengívols, ja que la pasta no és excessivament dolça. Ja és cuit!


    http://www.prontosimangia.it/ca/xupxup/crespells-dalcudia?fbclid=IwAR0axiTGULoY2FOzhuKdI4qrzditAUIgE4wkafp6dhETGiD-hXaTsNhcmDk

Publicitat

Fòrums

  • 9.286.512 missatges
  • 220.701 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat