Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

La direcció d'ERC ja ha decidit de pactar amb el PSC

__2363__47 15
Entrevista amb en Joan Puigcercós a l'ABC(ecs) d'Avui:


"-¿De qué modelo de estatuto están más cerca, del de CiU o del PSC?

-Estamos más cerca del de CiU; o CiU está más cerca del nuestro. El del PSC es más calculado y tiene un calado menor. Con todo, en el de CiU tampoco se acaban de mojar. De todos modos, este gobierno lo debemos tener cuatro años, debemos preparar la reforma del estatuto, pero también habrá otras responsabilidades: sanidad, educación, infraestructuras... Y en eso discrepamos mucho con lo hecho por CiU.

-A la hora de pactar, ¿darán preferencia a las políticas de izquierdas o a las nacionalistas?

-Creo que en el paquete debemos poner un poquito de todo. Y luego, hay otra cosa que también pesará. Nosotros tenemos la sensación de que en Cataluña ya llevamos muchos años de CiU, pero también sería bueno que en el gobierno de Cataluña se incorporaran los hijos cuyos padres vinieron de otros sitios de España, que ya son catalanes de pleno derecho. Creo que hay la oportunidad de cimentar Cataluña y evitar la sensación, que es un mito, se ha desmontado en estas elecciones, de la Cataluña dual: la rural catalana, y la urbana castellanohablante. Por eso es un aliciente que lo que pueda representar el PSC, sobre todo en el área metropolitana, pueda estar en un gobierno; nosotros consideramos que esto es muy importante.

-Pero han denunciado que desde el PSOE torpedean a Maragall.

-Aquí el PSC tiene un problema y Zapatero, también. Lo mejor que le puede pasar al PSOE es que haga una apuesta por reconocer la España plural que dice Zapatero; cuando lo dice él me merece cierta credibilidad; luego discutiremos cómo se articula esto y habrá discrepancias, es lógico, pero yo creo que el PSOE acabará asumiendo y entendiendo la apuesta de que Maragall tenga un peso en la política catalana y que el PSC pueda estar."

Respostes

Configuració
 • txu730 15
  Collons, en Puigercós, però no deien que fins dilluns no dirien res??

  De totes maneres, avui a El Punt hi ha una enquesta a militants d'ERC en què surt que la grandíssima majoria prefereix un pacte amb PSC i ICV-EUiA que amb CiU, sempre posant per davant la proposta de concentració nacional, és clar.

  • JM3.254 15 616
   Avui m'han comentat en un sopar que ERC vol avantposar les negociacions i el pacte amb el PSC i ICV, perquè CiU els està donant llargues de mala manera. CiU ni tan sols els havia donat hora ni agenda per al dilluns. Que es fotin. CiU van de xulos de platja des de la mateixa nit electoral. Ni que haguessin pujat en vots o guanyat per majoria absoluta. Són uns inútils.

   Tenint en compte que en Montilla va confessar fa pocs dies que la presidència podria entrar en la negociació... potser encara hi haurà sorpreses. Si ERC aconsegueix crear el clima d'"a veure qui ens dóna més", potser tindrem sorpreses encara.

   Salut,

   JM

   • Sabadellenc3.770 15 552👍 88
    No us avanceu, que res ha començat encara, i per tant, tots són estrategies de pressió envers els partits que necesiten a ERC.

    Personalment m´és igual amb qui pactin, mentres portin a terme la tasca que els hem confiat.

    • Pepino685 15
     No feu gaire cas del que es digui fins que s'arribi a pactes sòlids, tot són estratègies...

     Salut!

     • claps4 15
      Si, de moment no ens podem creure res...
      No és que estigui d'acord amb el pacte amb CIU, xo si pacten amb PSC-IV... o sigui Maragall...agafeu-vos fort...

      • Medir24 15
       En el nom del pragmatisme, CiU a anat pactant amb qui ha tingut per convenient.
       No tenim dret a ser pragmàtics nosaltres també?
       CiU a posat i encara controla els 130.000 funcionaris de la Gene, inmensa cabanya funcionarial que en cas de continuar controlanda per CiU la usaràn en benefici pròpi i en contra de qualsevol soci de govern.
       És més pràctic i pragmàtic formar un govern no contaminat amb socialistes que intentar-ho amb CiU, per molt que el cor ens demani una altre cosa.
       Com deia el filòsof: El cor te raons que la raó no enten

       • torracollons10.863 15 195👍 6
        Els de CiU son uns botiflers i cagats per haver donat soport al PSOE en la seva última legislatura de govern i després en la primera del PP.
        Qué n'hem tret? Ni el retorn dels papers de Salamanca, que havía de ser una condició innegociable i no costava calers. Poca cosa més que en l'època sociata. No ho vàren aprofitar, quan teníen la paella per el mànec. Per lo tant no tenen credibil.litat.
        Però, pactar amb el PSC-PSOE, encara hem fotría més ràbia. Ja es veu la simpatía que ens tenen els barons del PSOE. Al menys, a CIU els podríem reconvertir una mica amb les nostres condicions.
        Sinó, quatre anys a l'oposició per seguir creixent i no erosionat-nos. Que se les fotin els altres, ara que venen eleccions generals; nosaltres darrrera la barrera veient l'espectacle dels gladiadors. Que es desgastin i s'aclareixi el panorama.

        • bram474 15
         Ahir mateix vaig estar xerrant amb un senyor d'aquí de Mallorca que per qüestions de feina es passetja bastant per les institucions de Catalunya i ell m'afirmava que Catalunya és la comunitat més corrupta d'Espanya. Que fa vergonya la quantitat de funcionaris que no en fan ni brot i que es passen el dia tocant-se els collons. Em va posar l'exemple que fins i tot havia vist com un funcionari de no se quin departament de la Generalitat s'entretenia fent figuretes de paper.

         Si algú del principat em pot confirmar o informar d'això li agraïria. Això deu ser culpa de CiU no?

         • siurellll588 15
          Hola Bram..et xerra un mallorquí que viu a Barcelona...jo tinc un amic funcionari (evidentment ha votat CIU),i et puc assegurar que això és ben cert...es veu que obrir i tancar finestretes de windows és un hobby de molts funcionaris...ara,això passa aqui,a Sevilla,a Madrit i a Cuenca...

          pd:També me comenta que algo de feina també fan

          Salut!

          • lo_terrassenc10 15
           Crec que el tema de corrupció = 0 és el què més costarà acceptar per part de CiU. Si fins i tot en sortiria esquitxat el Duran! És vergonyós.

          • Noivic31 15
           jo penso que cal apostar per un govern de concentració nacional i qui s'en vulgui despenjar es quedi fora, de moment el PP queda fora sens dubte, Iniciativa per voluntat propia, convergència li sembla bé un govern a tres bandes i el PSC si mostra reticent. Per tan al final podriem tenir un govern de concentració nacional només mab els dos partits nacionals.

         • torracollons10.863 15 195👍 6
          La corrupció de l'Administració està generalitzada en tot l'Estat.
          No recordeu els PER d'Andalusía?
          Jo conec una funcionaria d'un Institut d'Ensenyament de la Comunitat de Madrid i entra a les 9:30 i surt a les 2:00 i encara tenen un plus de productivitat; tenen transport gratuit, festes a grapats i vacances per un tub tant per Nadal-Cap d'any-Reis, con per Setmana Santa; ponts a dojo, etc. Suposo que aqui deu passar lo mateix.

         • jaboga44 16
          ContEsto a Bram
          Sóc una víctima de l'endollisme a l'administració catalana. Jo optava, per merits a un lloc dins la delegació de....de la generalitat i me la va pispar un que FESTEJAVA AMB UNA PERSONA MOLT PROPERA A UN PEIX SUPERGROS.
          VAIG SABER TOT EL MARRO QUE JA SOSPITAVA, ANYS MES TARD, QUAN UNA PERSONA QUE VA ESTAR EN EL ANOMENAT CONCURS DE MERITS EM VA DIR, FIL PER RANDA, COM VA ANAR TOT.
          EVIDENTMENT, NO TINC PROVES DE RES, JA S'HO SABEN MANEGAR PERQUÈ NO ELS EIXAMPIS. PERÒ SÓC CONSCIENT, QUE SI FAN AIXÒ PER UN SIMPLE LLOC DE TREBALL, ÉS FÀCIL IMAGINAR QUÈ HAN DE FER QUAN HI HA MILIONS I MILIONS PEL MIG?

          • indi788 16
           Jaboga, et crec. Jo també en sé uns quants de casos dins de Benestar en què una sèrie de gent entra directament amb una categoria que no els tocaria. Enlloc d'entrar per baix entren amb 3 passes d'avantatge. Evidentment cobrant més.

           I encara et diré més. Com que se les veien molt magres per aquestes eleccions, les coses es van disparar els mesos abans del 16N.

           Respecte els pactes està claríssim que el què no es pot fer és pactar amb un sol dels "grans". Dubto que caiguin en aquest error. Seria un error perquè per més que ho expliquessis hi hauria la meitat dels votants que no hi estaria d'acord.

           Per avançar cal no tornar enrera. Res de donar suport a cap partit perquè pugui governar que ja ha passat massa vegades. Solucions imaginatives: Govern de concentració nacional o oposició.

           No hi ha més opció.

 • grinfildUsuari sumador25.070 15 45👍 4.244
  ERC té un problema molt gros, tan si pacta amb el PSC+IC com si ho fa només amb CiU, tindrà una davallada de vots, pq jo he sentit d'amics i amigues meus que m'han dit frases del pal:

  - si ERC pacta amb el PSC no els votaré mai més!

  o

  - si ERC no fa el pacte de "progrés" etc etc

  La única solució , són dues:

  - 1er pactar amb tothom menys amb el PP

  - Que pactin PSC i CiU i així d'aquí 4 anys ERC rebrà 1 milió de vots! pq els de CiU i el PSC estaran emprenyats que els seus partits hagin pactat amb "l'enemic".

  • paisoscatalans237 15
   L'important serà SABER EXPLICAR EL PACTE que es faci.

   ERC vol totes les cartes damunt la taula. Ha posat unes condicions, si no es respecten els mínims, no hi haurà pacte.

   Potser ERC perd alguns vots? Ja els tornarà a recuperar. Amb la campanya que li han fet Rajoy, Aznar, Zapatero i l'Ibarra, ERC en aquests moments deu haver pujat encara més en intenció de vot...

   Casualment, ara surt moltíssima gent dient QUÈ HA DE FER ERC... gent, que són o socialistes o convergents o d'iniciativa... Tothom s'atreveix a dir què ha de fer ERC... i sinó sembla que serà l'apocalipsi....

   Que ERC faci el que més li convingui per a la seva estratègia.

   • ciberplus6 15
    Parles d'estrategia, quina estratègia?. Catalunya necessita urgentment un govern que treballi per la gent, sanitat, treball, transport públic, defensa del territori....

    No estic d'acord amb les estratègies electoralistes, d'aixó ja en saben prou els convergents, si no d'estratègies que defensin els interesos de la majoria de ciutadans i que defensin el territori.

    Artur Mas cap de l'oposició!!!

    Salut i lluita!!!!*

    • paisoscatalans237 15
     ciberplus A escriure:

     > Parles d'estrategia, quina estratègia?. Catalunya necessita
     > urgentment un govern que treballi per la gent, sanitat,
     > treball, transport públic, defensa del territori....
     >

     Naturalment que ERC ha de mirar quina és la seva millor estratègia per a defensar els interessos del seu poble. ERC no ha d'HIPOTECAR-SE en favor de Maragall ni de Mas. Té el seu propi projecte.

     En efecte, Catalunya té molts problemes socials per resoldre (tal com tu reflecteixes en el llistat) però compte!, això no vol dir que ERC hagi de donar un xec en blanc a ningú. Fer un govern d'esquerres? D'acord, però no a qualsevol preu. Hi ha coses que no m'agraden: Zapatero vol que la Unió Europea rebutgi el pla Ibarretxe, parla de cohesió territorial (la unidaz de España...), Ibarra defensa que Aznar ha de seguir per salvar la unidad de España i demana la suspensió de l'autonomia basca: compte, doncs.

     Per tant, sí però no a qualsevol preu: ERC ha de poder desenvolupar part del seu programa i compte de nou! no només el programa social: Catalunya amb ERC al govern també ha d'avançar en l'aspecte de les llibertats nacionals (culturalment, la llengua, seleccions esportives catalanes -els sociates aquí van votar-hi a favor, oi?-, afavorir polítiques d'integració a la realitat catalana, concert econòmic i mil coses més...). ERC ajunta tots dos aspectes, no ho oblidem.

     Sociates i convergents és el mateix: provincianisme.

     Al final del govern ha de quedar clar que amb ERC governant hi ha hagut realment un canvi i un avenç socialment i nacionalment. La qüestió nacional no és secundària, no ho oblidis.

     • Fot-li-fort4.553 15 472
      No siguem ingenus, i espero que ERC tampoc.
      Catalunya no avançarà de forma significativa en l'àmbit social o en el nacional pel fet que ERC pacti amb CiU o amb el PSOE. Des de fa 23 anys les mentalitats i les persones que dirigeixen CiU i PSC-PSOE són les mateixes.

      Avançarem de forma significativa el dia que toquem el dos d'Espanya. Hi ha gent que sembla que visqui al País de les Meravelles. NO HI HA CAP PAIS QUE AVANCI, NI VAGI EN LLOC, QUAN CADA ANY ESTA PERDENT EL 9% DEL PIB. VEJAM SI DEIXEM DE DISCUTIR COLLONADES, QUE LES COSES NO ES FAN AMB L'AIRE QUE RESPIREM.

      Que quedi clar que vull diferenciar molt entre la gent del poble de les persones que dirigeixen aquestes formacions. Que al final per molt independentistes que siguin determinada gent de CiU o pregressites determinats votants del PSC, al final el que compte són les paraules i accions dels dirigents d'aquestes formacions.

      Dit això:
      Els darrers 23 anys CiU ha buscat en cada moment el soci temporal que més li ha convingut per a, segons el Molt Honorable, ser forts a Madrid. En Pujol va dir durant 2 campanyes electorals que no pactaria amb el PP. En una campanya fins i tot va jugar fort amb el tema de les seleccions catalanes i al final no ha fotut res. Trobaríem 50.000 exemples de coses que no han acomplert i que podien haver fet. Ara el soci temporal és ERC.

      El PSC-PSOE, d'esquerres que en diuen ells, no en té una merda. Els canvis més profunds en la legislació laboral i en la protecció a aturats i jubilats l'ha desenvolupat el PSOE, i el PSC pertany o és soci del PSOE. Per tant no em toqueu més els collons dient que si ERC pacta amb el PSC serà un pacte de progrés. O és que amb les sigles del partit ja pressuposeu el pensament que hi ha darrera? Ha tingut molts anys el PSOE i molts el PSC a Ajuntaments, especialment a la Gran Barcelona, per a fer coses. Podem ser burros, imbècils no.

      A vegades sembla que ERC oblidi que ha tret 23 escons. Això li dona una força molt important per a vigilar i fiscalitzar qui estigui el govern, per a limitar-ne l'acció, és a dir, per a que CiU o PSC no segueixin fent tant del mateix, però no li dóna prouta força per a canviar de forma profunda les polítiques d'aquestes dues formacions, ni crec que li permetessin.

      Ja heu vist com PSC i CiU s'han tirat a sobre d'ERC durant la campanya. Quan formes part d'un govern amb una maquinària com la del PSC o CiU que porta 23 anys controlant-ho tot acabes quedant empastifat. Ara ERC és un adversari de CiU i del PSC. Si en forma part d'un govern en serà còmplice, i aleshores explica a la gent que tu no formes part de totes les mamarraxades que aniran sortint. Perquè no ho dubteu, si ERC forma part del govern intentaran fotre-li algun mort al damunt perquè perdi força.

      Espero que en Carod, a més de les mans netes i la paraulla lliure, tingui la ment clara. No pots netejar la merda que han generat durant 23 anys dos partits com CiU i PSC des de dins. Es com està en unes sorres movedisses. En vols sortir i cada cop t'enmerdes més.

      En canvi si no pacta hi haurà gent que al principi s'emprenyarà i se li tiraran al damunt, però en canvi la seva tasca a l'oposició de vigilància del govern serà molt més transparent i fàcilment explicable al conjunt de la població.

  • Kenem77 15

   L'altra opció és fer un pacte en el que ERC quedi clarament reforçada amb Carod com President o Conseller en Cap i bastantes conselleries, de forma que ERC pugui dur a terme una part important del seu programa.

   I aquest pacte és més fàcil de fer amb el PSC que amb CiU, perquè els socialistes han quedat com a perdedors i desprès de 23 anys necessiten tocar poder com sigui. Jo m'ensumo a Maragall fent de President "representatiu" i a Carod manant de veritat com a Conseller en Cap. Al final final, Pujol amb l'invent del Conseller en Cap per promocionar a l'Arturo, acabarà fent un favor a Carod.

   Salut i República!
   Kenem,

  • JM3.254 15 616
   Que no pactin amb ningú. Que vagin llei a llei, com deia fa uns dies en Fot-li-fort. Així podrà ERC modelar a voluntat les lleis que vulgui fer en Mas, i quan es passi de la ratlla de la política dretana, moció de censura i noves eleccions. Així s'asseguraria que sense entrar en el govern, ERC obligaria CiU a fer una política nacionalista i mitjanament social.

   Per la banda nacionalista, si CiU es passés de la ratlla espanyolista, ERC podria també convocar una moció de censura. Si la perd, els altres quedarien tots retratats. I si la guanya, a pel milió de vots.

   Trobo per tant que ERC només hauria de pactar amb el PSOE per dues raons:
   - Aconseguir la presidència d'en Carod, i importants conselleries.
   - Netejar tota l'administració catalana de corruptes de CiU.

   Si això no és factible, que no pactin amb ningú.

   JM

   • txu730 15
    Totalment d'acord, paraula per paraula :-)

   • Kenem77 15

    Estic d'acord amb tu JM, però crec que el càrrec de President no és tant important com aconseguir unes quantes conselleries "clau" (educació, interior, politica territorial, cultura...). Un altre punt a favor del pacte amb el PSC és que Maragall és qui és i ha tocat sostre, en canvi, si ERC fa President a l'Artur Mas segur que CiU pujarà en les properes eleccions.

    Salut!

 • noicat8.245 17 260👍 6
  Estic plenament d'acord amb tu, fot-li fort.


Publicitat

Fòrums

 • 9.283.436 missatges
 • 220.616 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat