Publicitat

Fòrum

Le Monde: "Ciudadanos ja no enganya ningú"

Tombatossals4.053 12 526👍 3.084
L’estratègia del partit liberal Ciudadanos (Cs), que oculta els seus acords, directes o indirectes, amb l’extrema dreta, ja no enganya a ningú a Espanya. Dimarts, 11 de juny, Juan Trinidad, diputat de Madrid a Cs, va ser elegit president del Parlament Regional de la Comunitat de Madrid per 68 vots i 64 en contra, gràcies als vots dels elegits del Partit Popular (PP, dreta) i els que, indispensable, de Vox.

A canvi, un dels dotze diputats regionals d’aquesta part d’extrema dreta va guanyar un seient a l’oficina del parlament de Madrid, gràcies a 21 vots emesos per un altre partit. Quin? Ciudadanos nega qualsevol acord amb l'extrema dreta i assegura haver prestat els seus vots al PP. El que hauria fet el mateix per a Vox ... El resultat és que no té cap dubte: és amb menys del 9% dels vots a la regió que Vox té aquest seient. Un compromís difícil de defensar per als C, que afirmaven, fins ara, que volen encarnar la "regeneració" de les institucions espanyoles i "canviar", però que permet l'extrema dreta per exercir el paper de rei.

Mentre que els socialistes van arribar més enllà de les eleccions regionals del 26 de maig, els tres partits de la dreta van materialitzar l’acord que hauria de permetre al PP, a través d’una coalició, de mantenir-se al poder a la regió de Madrid, un bastió conservador. i el laboratori neoliberal que ha governat durant vint-i-quatre anys.

Orientat per una investigació
Aquest acord es podria repetir en altres regions on els socialistes van arribar primer però sense majoria, com el de Múrcia, on els "tres drets" van invertir junts un president del parlament regional des de Cs. A Castella i Lleó, on el PP, que ha governat la regió durant trenta-dos anys, està sota investigació per a suposats finançaments il·legals, Cs també manté la seva intenció de "afavorir" un acord amb els conservadors. Com en molts ajuntaments, començant per la de la capital, Madrid.

https://www.lemonde.fr/international/article/2019/06/12/en-espagne-ciudadanos-ouvre-la-porte-a-des-accords-avec-l-extreme-droite_5475159_3210.html

Respostes

Configuració
 • Tombatossals4.053 12 526👍 3.084
  Ah, la semàntica ... Fa uns anys, quan "Ciudadanos" era només un petit grup català, es deia "extrema dreta".

  Avui, quan les classes dirigents l'utilitzen com a remei contra el col·lapse del partit popular (assumpte de Gürtel: 351 anys de presó per imposar-se al PP), es fa molt respectable i fins i tot "de centre-dreta", " centrista ", etc. Una operació cosmètica, similar a la dirigida per Marine le Pen? Un "reenfocament" al ritme ... En aquests dies de transhumància, no és perquè feu les campanes d'una vaca que feu un ruc.

  "Ciudadanos" va celebrar el seu congrés fundador els dies 8 i 9 de juliol de 2006.

  A les eleccions europees de 2009, el nou partit s'uneix a la coalició "Libertas", en bona companyia, la de Philippe de Villiers entre d'altres ... Albert Rivera parlarà d '"error" i "reorientarà", diu, cap a F Bayrou i E. Macron. Dos caps captivadors de gòndola on obtens ous fixes per caviar. Tothom sap que el centre no és el partit "mig", el cul entre dues cadires ... però, més enllà dels homes, el setge del dret és molt conservador. A més, coneixeu un dret que no és conservador? Ah, la semàntica ...

  "Ciutadans", que ara és un dels favorits dels mitjans de comunicació i de la burgesia, "espanyola" i "catalana", es converteix en les eleccions regionals del 27 de setembre de 2015 en la segona força política de Catalunya, agregada en ambigüitats. A les eleccions generals de 2016, va arribar al 13,1% dels vots a nivell nacional, sota la direcció del seu líder Albert Rivera, el gendre ideal, que era un activista juvenil del PP, molt "al vent" ... negoci interessos econòmics durs i ràpids, propers, tan a prop de líders empresarials, grans grups financers, tecnòcrates a Brussel·les ... "Ciudadanos", la festa més orientada als negocis i furiós "europeu", bruxellòfil fins a la mort ... tant que el franquista Aznar milita per reunir, o fusionar-se, el PP i "Ciutadans"; multiplicaria les trucades del peu. Rivera i Aznar, els famosos i famosos doblets, fanàtics partidaris de l '"austeritat" per a la gent i els estimats de Brussel·les, no van perdre res.

  Els "ciutadans" utilitzen i abusen del nacionalisme espanyol. Els seus fundadors, els seus àmbits intel·lectuals i els seus patrons neo-franquistes, molts amb un passat problemàtic, han reclamat en va un "gir ideològic", que tenen dificultats per ocultar la vella careta de "temps una vegada" ...

  "Ciudadanos", al llarg de la "crisi catalana", és el que més va defensar per l'ús de l'article 155 de la Constitució (posició sota tutela de Catalunya), i per amenaçar els mitjans de comunicació públics ( TV3, Catalunya Radio). Al setembre del 2012, Albert Rivera va recolzar la idea d’una intervenció militar si Catalunya optés per la independència ... Té un discurs francament franquista sobre "la unitat d’Espanya", fins i tot afegint pales. "Ciutadans" es va oposar a l'últim estatut d'autonomia, encara aprovat pel 73,23% dels catalans; és totalment hostil, fins i tot limitat, a l’ensenyament de la immersió catalana. A més, sap què és la immersió?

  Són elements objectius que fan que molts periodistes, intel·lectuals i actors de les xarxes socials progressistes prefereixin parlar de "Ciudadanos", "d'extrema dreta" en lloc de "centre-dreta". Aquest partit de trampes va proposar a Manolito (Manuel Valls) la candidatura per a l'alcalde de Barcelona a les properes eleccions municipals. Es diu tot! Manolito, no un captaire per a dos sous, pensa, pensa, pensa. Acabarà prenent-se per un mirall ...

  https://www.humanite.fr/blogs/ciudadanos-extreme-droite-ou-centre-droit-656547
 • Lluísfrancesc12.900 9 164👍 12.021
  Ne pouvait pas savoir  (no es podia saber).
 • torraina_infernal38.531 11 16👍 23.694
  LA pregunta, per què TV3, Ara, Catràdio, elnacional, ARa, punt, mon no fan servir extrema dreta per referir-se a PP, PSOE, Ciudadanos i VOX? Llavors quan parlen d'en Trump són molt valents....
 • PatumPatamPatim2.114 3 820👍 1.037
  Compte amb els articles d'aquesta periodista, que els carrega el diable, encara que m'imagino que tries molt bé quins traduir-ne i quins no.

 • BarratinaireUsuari sumador8.459 14 256👍 6.419
  Home, si que enganya, als seus votants 
 • EmulatorQUsuari sumador64.844 15 6👍 19.943
  Oh! Mais quelle surprise!!!

Publicitat

Fòrums

 • 9.298.771 missatges
 • 221.202 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat